Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Трактор JCB Fastrac счупи всички рекорди за скорост!

25.06.2019 г.
6714
Скоростта на тракторите е предимство, но има един трактор при който тя е еталон и име - това е FASTRAC. Популярната серия английски трактори JCB вече постави фактически световен рекорд за най-бърз трактор.
JCB Fastrac бе тестван безопасно на писта в Линкълншир, Англия, където отбеляза скорост от 166.7 км./ч. Това е най-бързата скорост, регистрирана от трактор.

Разработката на техническият експеримент, затвърждаващ рейтинга на тракторите FASTRAC е съвместно с  Уилямс (Williams Advanced Engineering), един от световните лидери в разработките за Формула 1. 
Тракторите от серията Fastrac се предлагат в 2 серии - JCB Fastrac 8000 и JCB Fastrac 4000.

JCB Fastrac 8000 има разрешена максимална скорост от 70 км/ч, мощен 8,4 литров, 6-цилиндров двигател, пълно независимо окачване и високоскоростна CVT трансмисия. Новият JCB Fastrac 8000 е един блестящо проектиран трактор с 50:50 разпределение на теглото. Мощната хидравлика и интелигентният Activ Traction управляват въртящия момент на двигателя, за да се запази здравото сцепление на гумите на Fastrac във всякакви, дори и в екстремни условия. Тракторът е брилянтен с прикачна техника, когато се оборудва подходящо за своята максимална скорост от 70 км/ч. Пълното окачване и стандартните тежкотоварни спирачки с четири големи спирачни диска позволяват на Fastrac 8000 преминаването от задача на задача по-бързо и по-сигурно, отколкото всеки друг трактор в света с неговия размер и мощност.

Двигателите при JCB Fastrac 4000 са с мощност 160, 190 и 220 к.с., трансмисията е V-Tronic CVT, а управлението гарантира висока маневреност със системата Quadtronic, която посредством 5 избираеми режима на кормилно управление позволява трактора да завива на радиус под 10 м, непостижим за конвенционален трактор със същата мощност и габарити. Малкият радиус на завой прави тракторите от тази серия отлични за използване при пръскане и торене.

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg