Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Зърнените пратки от украинските пристанища на Азовско море могат да паднат

29.11.2018 г.
1270
Зърнените пратки от украинските пристанища на Азовско море могат да паднат, ако Русия предприеме по-агресивни действия, въпреки че въздействието ще бъде ограничено, заяви украинският земеделски министър Максим Мартиниук във вторник.

Той каза също така, че цените на товарните и застрахователните компании могат да се повишат, но не и в краткосрочен план. Кризата в черноморския регион на Украйна индиректно може да повлияе върху цените на зърното. Ако ситуацията се усложни, експортните сделки с карго пратки чрез кораби от българските и румънски пристанища, могат да накарат търговците да потърсят леко повишение в цените на зърното.

В началото на седмицата Русия залови три украински военноморски кораба, които нарушиха териториалните и води, подтиквайки президента на Украйна Петро Порошенко да каже, че сега има "изключително сериозна" заплаха за руско нашествие в страната. Някои анализатори определиха акцията като част от предизборната програма на украинския президент. В същото време Русия заяви, че няма да допусне провокации.

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg