Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Vaderstad Tempo - Изборът на земеделците за бърза и прецизна сеялка (ВИДЕО)

29.07.2019 г.
1436
Професионалистите в земеделието правят своите задълбочени проучвания преди да инвестират в нова сеялка. Макар все още кампанията по жътвата да е в ход, то отсега трябва да се направи правилният избор, от който ще зависи успехът на следващата реколта с редови култури. Във време на усложнени климатични условия, една сеялка освен, че трябва да бъде прецизна, то трябва да предостави на зърнопроизводителите максимална скорост за извършване на сеитбата и да осигурява качествена работа в сухи или влажни почви. 

Станислав Йорданов, зърнопроизводител от региона на Ямбол, който обработва 15 000 декара земя с житни и маслодайни култури акцентира: "През последните години наблюдаваме сериозни изисквания, които ни поставя Природата и времето към пролетната сеитба, която винаги е била предизвикателство към нас. След опита, който натрупахме през годините с различни видове сеялки, установихме, че прецизността и скоростта на сеитбата са изключително важни за едновременното поникване на пролетниците, еднаквата им дълбочина и спазване на сеитбената норма."

Тази година в стопанството на Станислав Йорданов за първи път са решили да инвестират в селяка Vaderstad Tempo, с която се решава основният проблем - кратките срокове за засяване. Резултатите при сеитбата на царевица и слънчоглед са наистина впечатляващи.Vaderstad Tempo се предлага в 5 серии, всяка от които по няколко модела, покриващи всички типове земеделски стопанства - малки, средни и големи.

Tempo T 6-7
Tempo T е навесна високоскоростна сеялка налична във версия с 6 или 7 секции, както и торовнасяне (опция). Телескопичната рама гарантира изключителната прецизност, като същевременно я прави лесна за транспортиране.

Основната рама на Tempo T е оборудвана с усилени телескопични крила, давайки възможност за регулировка на междуредието в зависимост от културата, която ще сеете. Когато се променя ширината на рамата, междуредието и броя на изсяващите секции може лесно да се настрои. Например Tempo T е способно да сее царевица, използвайки 6 реда с междуредие 700 мм или слънчоглед и соя, използвайки 7 секции при 600 мм. и рапица използвайки 6 секции при 500 мм.

Vaderstad Tempo T


Независимите електрически задвижвани секции на Tempo разполагат с големи възможности за високоскоростна прецизна сеитба. Машината е способна да сее различни видове култури с различни сеитбени норми и различни междуредия. Телескопичната рама прави настройката на машината изключително лесна, в зависимост от Вашите нужди.
Tempo T разполага с транспортна ширина между 3.3 и 3.5 метра. Това Ви дава малък радиус на завой при
обръщане, както и безопасно транспортиране. Tempo T може да бъде оборудвана с бункер за тор с обем 1200 литра, както и торовнасящи дискове.

Tempo F 6-8
Tempo F e прикачна високоскоростна сеялка, налична във версия с 6 или 8 реда и торовнасяне (опция). Разположението и дизайна на опорните колела поддържат избраната работна дълбочина при всякакви условия, и гарантират равномерни посеви.

Vaderstad Tempo F


Tempo F предлага голям обем на бункера за тор, в комбинация със секционен контрол, това води до максимална оптимизация, на работния процес и количеството тор.

Впечатляващ контрол на дълбочината
За да гарантира оптимален контрол на дълбочината, сеялката Tempo F е оборудвана с хидравлични опорни колела, разположени между секциите, което предпазва от накланяне при хълмисти терени. Широкият профил на гумите поддържа работната дълбочина независимо от почвения профил. Големият диаметър осигурява гладко транспортиране при високи скорости, подобрявайки прецизността на сеитба.

Високоскоростна сеитба за всяко стопанство
Tempo F е проектирана да пасне на повечето трактори над 100кс. Има ниски изисквания към хидравликата на трактора, независима електрическа система и ниски теглителни изисквания. Tempo F разполага с опцията да бъде оборудвана с вентилатор задвижван посредством ВОМ, което намалява зависимостта спрямо трактора, поддържайки високо прецизната сеитба.

Опорните колела при Tempo F 8 работят по двойки като хидравлично боге. Това осигурява равномерно разпределение на тежестта върху всички колела, предоставяйки по-гладко движение на неравен терен.
С прикачна сеялка се намалява тежестта върху трактора, което води до намаляне на притъпкването
на почвата. Ползата от това е добра почвена структура и равномерно поникване на посева.

Tempo V 6-12
Сеялката Tempo V е налична във версия от 6 до 12 реда, включително и нечетен брой. Подходящ трактор за работа със сеялката е над 100 к.с. Възможността да се използва една и съща машина за сеитба на различни видове култури, често означава, че две стандартни сеялки могат да бъдат заменени от една. Това увеличава възможностите за нейната употреба и намалява разходите на декар.

Конструкцията на рамата на Tempo V позволява лесно регулиране на междуредовото разстояние, така че да пасва на различните видове култури отглеждани в стопанството. В резултат се увеличава производителността и се намаляват разходите. Например, можете да започнете сезона засявайки захарно цвекло на 500 мм междуредово разстояние, след това царевица на 750 мм, и на края през есента маслодайна рапица на 450 мм междуредово разстояние.

Vaderstad Tempo V


Tempo V може да бъде променена от 12 на 8 реда за по-малко от час. Количките за секции правят лесни демонтажа и съхранението на излишните секции.

Всички модели Tempo V се сгъват вертикално правейки транспортната им ширина 3 м. Машината се монтира на триточковата навесна система на трактора, което прави лесно маневрирането в полето. В полето това води до малък радиус на завой, в края на блока, и удобен транспорт. Всички модели Tempo V се сгъват вертикално правейки транспортната им ширина 3 м. В комбинация с преден бункер FH 2200, сеялката Tempo V дава възможност за бърза сеитба в комбинация с торовнасяне.

Tempo R 12-18
Tempo R 12-18 е навесна високоскоростна сеялка с твърда рама налична с 12 или 18 изсяващи секции, предоставяща възможност за торовнасяне. С лесно регулируемото междуредие е възможно изсяването на различни видове култури, с една и съща машина. Подходящ трактор за работа със сеялката е над 250 к.с.

Vaderstad Tempo R


Триточковото навесване предоставя чудесна маневреност в края на полето. Твърдата рама дава предимството на по-малко движещи се части и намалено тегло, съответно намалява изискванията за поддръжка, без да се правят компромиси с отличната прецизност на Tempo R.

Една машина - различни култури
Tempo R има рама създадена за лесна промяна на междуредовото разстояние и броя на изсяващите апарати, включително и нечетен брой. Междуредовото разстояние на 18 редовата сеялка Tempo R18 може да бъде намалено до 450мм, докато на 12 редовия модел, може да бъде конфигуруран между 700 и 800 мм. Това води до обработката на повече декари на сезон и съответно оптимизиране на разходите.

Транспортни колела за по-големите модели
Оборудвана с опционалните транспортни колела и теглич, Tempo R 12 и Tempo R 18 могат да бъдат лесно транспортирани между различните полета. Въпреки голямата й работна ширина, транспортната ширина на машината е само 3 метра.

transport Vaderstad


Благодарение на новия предно навесен бункер за тор, FH 2200 позволява сеитба с торовнасяне с висока прецизност. Оборудвана с транспортни колела и теглич, Tempo R 12-18 може да бъде лесно транспортирана между различните полета.Tempo L 12-24
Огромен капацитет - отлична прецизност

Tempo L е прикачна високоскоростна сеялка с изкючителна производителност. Tempo L има двойно по-голям капацитет от традиционната сеялка. Най-важното, семеполагането се извършва с изключителна прецизност. За да отговори на изискванията на сеялката, тракторът към който се агрегатира трябва да бъде над 250 к.с.

Vaderstad Tempo L 24


Tempo L може да бъде оборудвана с бункер за тор с обем от 3000 или 5000 литра (опция). Дозирането на торта се извършва от високопроизводителния апарат Fenix III. Максималният капацитет на торовнасяне е 350 кг/ха с 15 км/ч. Електрически задвижвания дозиращ апарат Fenix III може да променя количеството тор в зависимост от условията на полето, чрез системата за променлива норма. Високопроизводителната система за торовнасяне е в състояние да поддържа висока прецизност, дори и при високи скорости.

Отличен контрол на дълбочината
Tempo L е оборудвана с хидравличен натиск на крилата, който пренася тежестта от вътрешните към външните секции на сеялката. Това позволява на Tempo L да отговори на всички неравности в полето и да подсигури равномерното поникване на посева.

Телескопичен мост на транспортните колела
За да се подсигури минаването на транспортните колела между редовете, Tempo L е оборудвана с телескопичен мост на транспортните колела, който може да се регулира лесно от кабината на трактора. Без значение от зададеното междуредово разстояние, транспортните колела могат да бъдат настроени така че да минават между редовете. Мостът се настройва лесно за достигане на транспортна ширина 3 м.


Всички сеялки Vaderstad Tempo са с 2 години заводска гаранция.
Повече информация за машините, аксесоарите към тях и детайлна информация, може да получите от официалния вносител Тайтън Машинъри България ЕАД.

 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg