Rostselmash представи безпилотен комбайн по повод 90 годишния си юбилей

29.07.2019 г.
741
В течение на няколко дни в края на юли руският концерн Rostselmash чества 90-годишен юбилей, а кулминацията бе тържествено бляскаво събитие на 26 юли на новия стадион Ростов Арена в Ростов на Дон, Русия.

С обръщение към гостите се обърна Валерий Малцев, генерален директор на Ростселмаш. Приветствие от името на Президента на Руската Федерация Владимир Путин отправи Игор Левитин. Губернаторът на Донска област Василий Голубев отбеляза, че Ростселмаш е сред петте най-големи световни производители на земеделска техника. Общият стаж на четири поколения трудещи се в предприятията на концерна превишава 500 години. Голубеев връчи дипломи и награди с почетни звания „Трудова династия на Дон“ семейства с най-дългогодишен стаж, сред които фамилията на Пастушенко-Малая с общ трудов стаж в Rostselmash над 150 години.

„За 90 години компанията е пуснала на пазара над 2,8 млн. броя зърнокомбайни и други прибиращи машини. Руското правителство продължава да субсидира покупката на земеделска техника за селските стопани“, заяви В. Голубев.
От производствените мощности на Ростселмаш към пазарите по цял свят тръгва пълна линия машини и оборудване за агробизнес – от подготовка на почвата и посевите до прибирането и преработката на реколтата. Продуктовата гама на компанията включва над 150 модела и модификации на 24 типа техника.

Миналото и настоящето на Rostselmash бе представено в атрактивна експозиция, гостите тестваха изложените машини, а първият безпилотен зърнокомбайн TORUM 785 демонстрира очакванията за бъдещето. Ростов Арена бе осветена от 20-минутна заря и грандиозен концерт на водещи певци, танцьори и артисти от цяла Русия.

Rostselmash Torum 785


Сред гостите на честването бе и Веселин Генев, управител на ОПТИКОМ ООД, българския партньор на Rostselmash, който поздрави с юбилея и пожела съвместната работа да продължи с общи успехи и в следващите години. Специален юбилеен плакет от българските си партньори получи Антон Малыхин, директор продажби за Европа, който оцени високо постиженията им за двете години от началото на сътрудничеството. Зърнокомбайните Rostselmash са сред най-предпочитаните на българския пазар с 13% пазарен дял.

Допълнителна информация ще намерите на www.opticom-bg.com, www.rostselmash.bg.
 • трактори JCB Fastrac
  10.07.2019 г.
  2883
  Оптиком с впечатляваща полева презентация на трактори и комбайни (ВИДЕО+СНИМКИ)
  Виж повече
 • Агропарад 2019
  02.07.2019 г.
  3038
  На 3-и Юли край Завет се събират земеделци от цяла България на Агропарад 2019
  Виж повече
 • комбайн Rostselmash
  19.06.2019 г.
  1237
  Все повече земеделци избират Rostselmash заради ТОП качество и достъпна цена
  Виж повече
 • жътва
  14.06.2019 г.
  2249
  Уникално красиви снимки от началото на жътвата край Хасково (ГАЛЕРИЯ)
  Виж повече
 • Комбайни Rostselmash
  13.06.2019 г.
  647
  Комбайните Rostselmash с ръст в продажбите за България
  Виж повече
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg