Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Нова технология внедрява лицево разпознаване при крави във фермите

14.03.2019 г.
2225
Модерните дигитални технологии в селското стопанство се развиват с бързи темпове в страните от западна Европа и САЩ. За разлика от технологиите в сферата на прецизното земеделие, като GPS навигации, системи за контрол на пръскането, торенето и сеитбата, които логично първо се развиха в сектора на агротехниката, технологичните компании вече обръщат поглед и към други подсектори на аграрното производство, различно от зърнопроизводството.

Най-новата технология е предназначена за лицево разпознаване на крави. Тя е разработка на американска компания, която фокусира вниманието върху подобряване на храненето при кравите. 

Чрез използването на камери в обора, поведението на кравите се проследява и се превръща в полезни бази данни за фермерите. Сега фокусът е върху млечните крави, но се правят планове за разширяване на софтуера и храдуера, които да обхванат и секторите на отглеждане на свине и птици. 

Към момента технологията е във фаза, която е готова за комерсиализация. Животновъдните ферми, които сега участват в тестването на новата технолгоия са общо 17 в Ирландия и САЩ и са много развълнувани от технологията.
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg