Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

New Holland внедрява нови смарт системи в комбайните от серията CR

29.11.2018 г.
2239

Моделите от новата серия на New Holland - CR Relevation - роторни комбайни преминават автоматизация на ново ниво с наградената IntelliSense система и въвеждат редица подобрения, които допълнително затвърждават върховите постижения на комбайна с най-голям капацитет в света.

Lars Skjoldager Sørensen, ръководител на Harvesting Product Line, споделя: “Комбайнът CR Relevation отново задава еталона на индустрията: световният рекордьор и най-продуктивният и висококапацитетен комбайн в света е довел работоспособността си до изцяло ново ниво, като значително намали разходите при прибиране на реколтата чрез намаляване на загубите и предоставяне на най-добрия клас зърно. CR Relevation направи значителен напредък в автоматизацията, позволявайки оператора на машината да оптимизира производителността, качеството на зърното и своя комфорт.”

  • Системата за автоматизация IntelliSense ™ увеличава производителността, намалява загубите и увреденото зърно
  • Подобренията в системата за автоматично събиране на култури IntelliCruise ™ II осигуряват по-добра реакция и стабилност на системата
  • CR Revelation въвежда първите Stage V модели и разширява диапазона с новия CR7.80
  • Новият Ground Drive с двустепенна скоростна кутия осигурява по-голяма тяга и по-бърза реакция

Системата за автоматизация IntelliSense увеличава производителността, намалява загубите и увреденото зърното

Комбайните от CR Relevation серията се отличават със системата IntelliSense за автоматични настройки на комбайна, която отвежда автоматизацията до ново ниво, за да улесни предизвикателство на оператора да поддържа максимална производителност, като ограничава загубите и увреденото зърно до минимум.

С IntelliSense операторът може да избира измежду четири стратегии: Ограничена загуба, Най-добро качество на зърното, Максимален капацитет или Фиксирана производителност. Патентованите сензори на почистващото сито осигуряват много точни измервания на товара и въз основа на тези данни, комбайнът непрекъснато ще контролира скоростта и ъгъла на въртене на Twin Rotor ™ .

Патентованата автоматична настройка на лопатките на ротора подобрява ефективността на мощността на ротора, без да се отразяват настройките за въртене и отделяне, което води до по-големи икономии на гориво и производителност.

Изследванията с клиенти, проведени във Франция и Германия породиха изключително положителни отзиви.

Участниците откриха, че системата е интуитивна и лесна за използване, даваща голяма увереност и посочиха, че това ще бъде от голяма помощ за новите или по-неопитни шофьори. Също така отбелязаха, че е довело до забележимо увеличение на производителността и качеството на зърното.

Подобренията в системата за автоматично събиране на реколтата IntelliCruise ™ II осигуряват по-добра реакция и стабилност.

Системата за събиране на реколтата IntelliCruise на CR Revelation, която автоматично подбира необходимата скорост за прибиране на реколтата, вече предлага избор от три стратегии, което позволява на оператора да постигне желания резултат: новата стратегия за максимален капацитет (Maximum Capacity) увеличава скоростта на комбайна, за да достигне максимално натоварване на двигателя или максимална скорост; стратегията за фиксирана производителност (Fixed Throughput) променя скоростта, за да запази предварително зададеното натоварване на комбайна, така че производителността да остане постоянна при различни добиви; системата за ограничаване на загубите (Limited Loss) варира скоростта, за да поддържа определен поток, но ако загубите станат прекомерни, пропускателната способност се намалява, за да могат те да се ограничат. Границите на системата IntelliCruise се регулират чрез три настройки: Максимално натоварване на двигателя, максимална скорост и настройка на чувствителността на подаване, което позволява на оператора да определи реактивността на системата.

CR Revelation се разширява с новия CR7.80 и въвежда първите модели с двигатели Stage V

New Holland обогатява своята CR Relevation серия с новия стартов модел CP7.80, захранван от новия двигател Cursor 9 Common Rail с 275 kW (374 к.с.), номинална мощност и 305 kW (415 к.с.) максимална мощност. Новата система на ситата гарантира индивидуално пресяване на всяко зърно. Със 750-литров резервоар за гориво, 9 500-литров резервоар за зърно и висока скорост на разтоварване от 126 литра / секунда, той осигурява изключително ефективно изпълнение.

Новите модели CR7.80 и CR7.90 са първите, които са в съответствие със стандартите на Stage V, налагащи още 40% намаление на съдържанието на прахови частици в сравнение с предходното регулиране от Stage IV. Те постигат новите граници на емисиите с двигателя Cursor 9 и новата технология HI-eSCR2, разработена от FPT Industrial. Тази иновативна система за след обработка е патентовано решение без нужда от поддръжка, което минимизира оперативните разходи. Cursor 9 има опростено оформление и е без EGR, което дава изключителна производителност и надеждност. С новите настройки на Stage V, CR7.90 се радва на допълнителните 11 к.с., при максимална мощност до 338 kW (460 к.с.).

Новият Ground Drive с двустепенна скоростна кутия осигурява по-голяма тяга и по-бърза реакция

Новата серия CR Relevation разполага с нов Ground Drive с двустепенна скоростна кутия, интегрирани мокри спирачки, по-голяма хидростатична помпа и електрохидравлична функция за заключване на диференциала. Има две предавки на скоростната кутия - едната се използва при работа на полето от 0 до 17 км / ч, а другата при пътуване от нула до максималната скорост, която е зададена във фабриката според местните разпоредби на всеки пазар. Максималната скорост се постига при намалени обороти, което води до по-нисък разход на гориво.

Новото двустепенно задвижване осигурява по-голяма теглителна сила, подобрено изкачване под наклон и по-бърза реакция, благодарение на по-голямата хидростатична помпа. Няма нужда да спирате превключването на предавките, при работа в полето или по време на пътуване, което увеличава ефективността на комбайна. Към характеристиките за безопасност на машината спадат мокрите спирачки и серво-клапана, както и новата двойнодействаща ръчна спирачка. Мокрите спирачки също гарантират, че спирачната ефективност се поддържа непрестанно без подмяна на спирачните накладки или поддръжка на шублера, което води до по-ниски експлоатационни разходи. Те са вградени и напълно изолирани от прах и мръсотия, което елиминира опасността от замърсяване. Предлага се и нова дистанционно управлявана електрохидравлична блокировка на диференциала. Управлява се без усилие от педал, разположен в кабината. Той функционира при хидравлично налягане и скосените зъби на съединителя за заключващи челюсти гарантират, че той е освободен, когато блокажа на диференциала е изключен.

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg