НАЗ ще бъде домакин на международна среща на земеделските камари

08.03.2019 г. Събития 741 0
добави в любими
Събитието ще се състои на 11-12 март 2019 г. в хотел „Метрополитън“, София. Ще бъде обсъдено бъдещето на ОСП в навечерието на изборите за Европейски парламент

Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) ще бъде домакин на Петата среща на земеделските камари от Регион „Три морета“, която ще се състои на 11-12 март 2019 г. в хотел „Метрополитън“, София.

По време на Форума всяка организация щe представи своята позиция за бъдещето на Общата селскостопанска политика (ОСП) в навечерието на изборите за Европейски парламент. Ще бъдат обсъдени перспективите за гласуване на рамката на ОСП след 2020 година от този или от следващия състав на Европарламента.

Поканени във Форума са представители на Европейската комисия и Европейския парламент, както и земеделските камари на Франция и Германия. Участие ще вземат и представители на земеделските камари и организации от Литва, Полша, Румъния, Словакия, Чехия, Хърватия и Унгария.

Гости в първия ден на форума ще бъдат министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и председателят на Комисията по земеделие в Народното събрание – Десислава Танева

Oткриването на Форума ще бъде на 11 март, от 14:30 часа в хотел „Метрополитън“, София.

На 12 март, от 13:00 часа участниците от всички земеделски камари ще дадат пресконференция за постигнатите резултати от срещата.

Коментари:

 

Още по темата: