Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Млекопреработватели искат оставката на Васил Грудев

19.09.2019 г.
16747
Асоциацията на млекопреработвателите поиска оставката на директора на Държавен фонд „Земеделие“ Васил Грудев, съобщава БНР. Те твърдят, че ДФЗ е създал хаос с наредбите, по които се избират доставчици по програмите „Училищен плод“ и „Мляко“.

Двете програми имат осигурено европейско финансиране и битката за тези средства поражда напрежение почти всяка година. Така двете асоциации на млекопреработвателите и членове, произвеждащи 90 процента от легално продаваните на българския пазар млечни продукти, твърдят, че с поредица от промени в наредбите ДФ „Земеделие“ е създал хаос, който цели производителите да бъдат изместени в програмата от доставчици, които са само търговци. В едно от измененията се отнемат дори точките, които се дават като приоритет при класиране на производители на млечни продукти.

Заради всичко това заместник-председателят на националната асоциация на млекопреработвателите Владислав Михайлов смята, че директорът на ресорната дирекция във фонда трябва незабавно да бъде уволнена, а самият директор на ДФ „Земеделие“ Васил Грудев трябва да си подаде оставката. В противен случай премиерът Бойко Борисов трябва да се намеси и да поиска отстраняването му, казва Михайлов./ източник: БНР

© 2019 Агро Клуб - Agroclub.bg
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

 • 03.09.2019 г.
  51028
  Дъмпинговия внос на сухи млека затваря кравефермите в България (ВИДЕО)
  Виж повече
 • Училищен плод
  03.09.2019 г.
  1040
  250 млн. EUR е европейския бюджет по програмата Училищен плод
  Виж повече

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg