Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

EIT Jumpstarter подкрепя иновативни бизнес идеи с до 10 000 евро

06.03.2020 г.
8310
Предприемачи, студенти, докторанти и научни работници имат възможност да представят своите иновативни бизнес идеи и да получат финансиране до 10 000 евро чрез програмата EIT Jumpstarter.

Новото издание на EIT Jumpstarter, една от най-добре познатите европейски пре-акселераторски програми, вече е отворена. За първи път тази година, кандидатите могат да представят своите иновативни идеи, разделени в 6 категории - здравеопазване, земеделие и храни, енергетика, промишленост и градска мобилност, съобщават от Института за агростратегии и иновации, който представлява в България EIT Food – Инициативата на Европейският институт за иновации и технологии в направление „Земеделие и храни“.

Какво е EIT Jumpstarter?

EIT Jumpstarter е една от най-широкообхватните междусекторни програми, предназначена за новатори в ранен етап от развитието на своите бизнес идеи, които искат да получат насоки и начален тласък за своя бизнес. Четвъртото издание на програмата ще бъде организирано в сътрудничество с шестте общности за знания и иновации: EIT Health, EIT Raw Materials, EIT Food, EIT InnoEnergy, EIT Manufacturing и EIT Urban Mobility и ще бъде подкрепено от Европейския институт за иновации и технологии (EIT). Програмата поставя специален фокус върху таланти от Централна и Източна и Южна Европа, които искат да утвърдят своята бизнес концепция, да разработят бизнес план и да насочат идеите си към потенциалните бъдещи инвеститори. В предишните издания над 90 екипа от 13 страни вече бяха обучени, наставлявани и подкрепяни в развитието на впечатляващи идеи в силни бизнес модели.

Мигел Серкера, CTO 2BNanofood, носител на първа награда в категория „Земеделие и храни“ казава:

“Можем да изброим много ползи от EIT Jumpstarter – постигнахме няколко важни за нас неща, създадохме толкова много полезни контакти, а менторството, което ни беше предоставено през всичките тези месеци е наистина безценно. И разбира се наградата, която ще ни помогне да продължим напред и нагоре!”

Изграждане на бизнес модел

EIT Jumpstarter е отворена за студенти, докторанти, научни работници и предприемачи. Участниците ще научат как да стартират изграждането на своя бизнес в уникална по рода си междусекторна среда: как да създадат екип, бизнес процес и организационна структура. Основният акцент е поставен върху количественото изграждане на бизнес модел. Чрез програмата EIT Jumpstarter обучителите и треньорите ще ви помогнат да намерите най-подходящия бизнес модел за вашата идея и ще ви помогнат да я утвърдите. В края на програмата завършилите ще подготвят свое собствено презентиране на бизнес план (pitch deck), бизнес модел Канвас (business model canvas), анализ на конкуренцията (competitive landscape), стратегия за излизане на пазара („go-to-market strategy“) и пътна карта за стъпките към реализация („roadmap“).

Чрез програмата участниците получават подкрепа от най-добрите обучители и ментори в съответната област, както и възможността да спечелят до 10 000 евро.

Заявления за участие се приемат до 15 Март 2020. За повече информация и подаване на заявлението посетете следния линк:  https://www.lyyti.fi/reg/Jumpstarter-2020


© 2020 АгроКлуб - Agroclub.BG 
Коментари 0

Коментари:

  • Агрохакатон
    16.09.2019 г.
    5206
    Агро хакерски маратон обедини IT специалисти и земеделската общност (ВИДЕО)
    Виж повече

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg