Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

COVID 19 се пренася през охладено месо и опаковки в търговските вериги

16.11.2020 г.
10227
Засилват се становищата, че Covid19 се пренася през охладеното месо в търговските вериги. След регистрираните няколко случая на Covid19 в месо - внос от Германия, Китай реши да старира постоянни проверки на стоковите наличности с месо за наличие на коронавирус, съобщава агенция Ройтерс.

Шанхайското правителство заяви, че целият внос на така наречената „високорискова“ вносна храна за студено съхранение ще трябва да бъде тествана за коронавирус и да се дезинфекцира опаковката, преди да се съхранява или продава.

Властите не уточниха какво означава „високорисков“ внос, но забраната идва, тъй като още два китайски града заявиха, че са открили вируса при замразен внос на месо от Европа.

Китай усилва тестовете върху замразени храни, след като многократно открива вируса във вносни продукти, въпреки че Световната здравна организация казва, че рискът от пренос на COVID-19 от замразени храни е нисък.

Южният град Ксиамен заяви в понеделник, че е открил вируса на опаковката на пратка от свинско месо от Франция по време на произволна проверка, като добави, че пратката е пристигнала в хладилния склад на 14 октомври.

Градът не посочи компаниите, които са доставили продукта в Китай, но заяви, че временно е затворил склада и че досега тестовете, проведени върху работници и в района, са се върнали отрицателни, се казва в изявление, публикувано в Общинската комисия по здравеопазване на Ксиамен .

В отделен доклад в понеделник на държавната информационна агенция Синхуа се казва, че окръг на град Дзинин в провинция Шандун в източен Китай е открил щама COVID-19 върху опаковка от вносни замразени морски дарове в събота. Двата нови случая следват редица други, съобщени само през уикенда.
 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg