Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Covid 19 се пренася чрез свинското месо. Експорт от Германия зарази стотици в Китай

12.11.2020 г.
6765
Това, което АгроКлуб написа още през Март 2020 вече се случва и е доказано от представители на медицинската общност и учени. Коронавирусът (Covid19) се предава чрез свинското месо (навярно и чрез друго охладено месо). 

Въпреки упоритите становища на Европейската агенция за безопасност на храните (EFSA), че коронавирусът не може да се пренася чрез храната, то през тази седмица стана ясно, че експортна доставка от индустриални свинеферми в Германия, където бяха установени стотици случаи на заразени работници с Covid19, е пренесла заразата чак в Китай.

Китайски власти са категорични, че Covid19 е бил открит в град Тинезин в Източен Китай, в проби със замразено свинско месо и се е активизирал след постепенното размразяване. В следствие на това са заразени стотици работници в месопреработвателното предприятие, получило доставката.

Официално потвърдената от властите новина изважда на дневен ред темата, за която АгроКлуб пишe от повече от половина година - мутация на Covid19 и вируса Африканска чума по свинете (АЧС).

Германските власти отрекоха възможността Covid19 да може да се пренесе чрез свинското месо и обвиниха Китай в манипулация. В същото време обаче, липсват достатъчно научни данни, които да показват поведението на вируса в различна среда, което означава, че германските власти нямат никакви категорични основания за своите твърдения.

На фона на разрастващият се скандал, медицински лица и професори от няколко университета в Германия алармираха, че мутацията между Covid19 и AЧС може да е най-фаталния вариант в съвременната медицина, с ефект и смъртност подобен на вируса ебола.

Зелени и екологични организации в цяла Европа започнаха организирането на петиции за промяна в индустриалното животновъдство, намаляване на "концлагерите" за животни, както и премахването на фермите за норки от където тръгна друга мутация на Covid19, и призовават за промяна в начина на живот, консумация. Призивите им са насочени към растителни протеинови алтернативи на месото, както и към забрана на отглеждането на животни за кожи.

© 2020 АгроКлуб
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg