Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Continental навлиза в пазара за прецизно земеделие

18.09.2019 г.
11126
Един от глобалните лидери в производството на селскостопански гуми и ремъци - Continental навлиза в сферата на прецизното земеделие. Новите технологии, в които компанията инвестира ще бъдат представени на селскостопанското изложение Агритехника 2019 в Хановер, Германия, през Ноември.

По време на Агритехника 2019, Continental ще представи и концепция за робот платформа и "умни" гуми и ремъци за автоматичен мониторинг на състоянието им по време на работа в полето.

Continental разработва концепция и за платформи с роботи, които могат да се използват в полета, наред с други места, като част от по-голям флот с агро дронове.

Дронът може да бъде монтиран модулно за селскостопански цели, като работи автономно и може да се използва с подходящи приставки за изпълнение на многобройни задачи, като наблюдение на процеса на растеж на растенията, прецизно плевене или систематично сеене на семена и доставяне на хранителни вещества.

„Камера, мултиспектрални или термографски сензори са особено важни за наблюдение на растежа на растенията или почвените условия. В този контекст разполагаме с камерата, радара и LIDAR ноу-хау, необходими за безопасната работа на автономните превозни средства в полето “, заявиха от Continental.

За свързване към трактори, комбайни и други превозни средства в заобикалящата инфраструктура и към облачната структура (Cloud Service)  - Continental предлага телематичен хардуер, който вече е проектиран да е съвместим с новата 5G комуникационна технология, както и ресурсите, необходими за програмиране на интерфейсите и софтуера.

ProViu 360 система за пълен изглед на околността
Според Continental, второто поколение на интелигентната ProViu 360 съраунд система е решение, което вече демонстрира бъдещия потенциал на интелигентните селскостопански машини днес.

Планирано да бъде пуснато на пазара през 2020 г., системата за цифрови камери ще предостави на водача пълен панорамен изглед на машината в HD резолюция на сензорен дисплей.

Данни за радара или налягането в гумите
На по-късен етап ProViu 360 ще стане интелигентен, което ще позволи да се подава ценна допълнителна информация, като данни от радара или налягането в гумите. Маркировките, пиктограмите и писмената информация ще бъдат наложени директно върху изображението на камерата, което ще създаде разширена реалност, която може да се гледа на дисплея.

Например системата може да показва информация за състоянието на трактора или комбайна, като налягане в гумите, както и препятствия на земята.

Интелигентна гума
По време на Agritechnica 2019 Continental ще представи своя VF TractorMaster Hybrid. Интелигентната гума е оборудвана с VF технология и сензори и непрекъснато измерва и следи налягането и температурата на гумите. Това е с цел да се увеличи производителността, добива и комфорта на оператора, като същевременно се намалят консумацията на гориво, износването на гумите и разходите за престой и поддръжка.

Освен "умни" гуми, на Agritechnica 2019 ще бъдат изложени и гумени вериги за трактори и комбайни с интегрирана сензорна технология.

Наблюдаване на ремъците в комбайните по време на жътва
В бъдеще сензорната технология също ще позволи постоянно наблюдение на ремъците в комбайните, като по този начин ще подобри експлоатационната надеждност на селскостопанската техника.

Очаквайте снимки и видео от Агритехника 2019, първо в АГРОСАЛОН.БГ
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg