Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Нови опции за No-Till и Low-Till земеделие с Vaderstad Carrier

04.10.2019 г.
8444
Емблематичната шведска марка Vaderstad е добре позната на българския пазар с високото качество и решения на база нуждите на зърнопроизводителите.
 
В кампанията по есенната почвообработка има едно безспорно технологично решение, което е доказано през годините. Това е дисковият култиватор Vaderstad Carrier - машина съчетаваща 20 годишна история и непрестанни иновации.
 
Култиваторът е проектиран за работа в стърнища с висока скорост на почвообработката ( до 15 км.ч.), като осигурява качествено смесване на растителните остатъци и силно уплътняване за да не се позволява повторно покълване на плевели.
 
Vaderstad Carrier работи изключително ефективно в сухи почви, тъй като е конструиран от висококачествена шведска стомана, а разпределението на тежестта гарантира правилна работа на всички работни органи.
 
Два вида висок клас модели за българските зърнопроизводители
Vaderstad Carrier 925 / 1225 са основните големи модели от серията Carrier, които са подходящи за предсеитбена обработка на големи площи.  Ефективната  им работна ширина е съответно 8,94 / 11.94 метра, докато валяка е 9,25/12,25 метра.

Vaderstad Carrier


В зависимост от нуждите в стопанството, култиваторът може да бъде оборудван с дискове за по-плитка или по-дълбока почвообработка.

Ако в обработваемите площи има по-големи количества растителни остатъци, Vaderstad Carrier може да бъде оборудван с 470 мм дискове TrueCut, които извършват интензивно нарязване и по-дълбока обработка на почвата.
 
Опростени и здрави механизми, без рискове от повреждане
Vaderstad Carrier 925 / 1225 са оборудвани с тежести по ширината на рамата - работните крила. Това означава, че е налице равномерно разпределения на масата по протежение на цялата работна ширина на машината, без да има нужда от сложни хидравлични решения.

Vaderstad Carrier

 
Основното предимство на Vaderstad Carrier е, че намалява обработките в полето, което води до спадане на разходите за машини на хектар и осигурява възможно най-добрите условия за сеитба и развитие на следващата култура в сеитбооборота на стопанството.
 
Vaderstad Carrier 925 / 1225 са предназначени за работа с трактори с мощност над 400 к.с., като дълбочината на работа на дисковете е от 5 до 12 см., а разстоянието между всеки прорез е 125 мм.
 
Култиваторите от тази серия могат да бъдат оборудвани и с предна сечка CrossCutter Knife, която нарязва растителните остатъци в две посоки. Тя е изключително подходяща след прибиране на реколта от царевица, слънчоглед и рапица.

Vaderstad Carrier


Нови опции за No-Till и Low-Till земеделие
 
За нуждите на все по-популярната No-Till технология в България, Vaderstad Carrier е предпочитан култиватор за плитки обработки, като по заявка на клиента може да бъде оборудван и с новите CrossCutter дискове,  които осигуряват още по-добро култивиране преди сеитба на дълбочина до 3 см.
 
Новите CrossCutter дискове напълно изрязват капилярноста на почвата чрез надробяване по цялата работна ширина на култиватора. По този начин се запазва ценна почвена влага за следващите посеви. Работната дълбочина от 2-3 см гарантира, че се изсушава минимално количество почва, докато голямото количество растителни остатъци в горния почвен слой, помага от своя страна за отразяването на слънчевите лъчи и също допринася за по-нататъшно запазване на влагата.
 
 
 
За повече информация, цени и оглед на налични машини Vaderstad,
можете да се свържете с Тайтън Машинъри България - официален представител на шведската марка, на кратък номер: *4040
e-mail: office@titanmachinery.bg ; https://titanmachinery.bg
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg