Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Януш Войчеховски е за сближаване на плащанията между държавите членки 

15.10.2019 г.
116122
Kандидатът за еврокомисар по земеделие Януш Войчеховски се застъпи за гъвкав подход, за вътрешно и външно сближаване на плащанията между държавите членки на ЕС по време на второто си  изслушване пред евродепутатите. „Европейското селско стопанство трябва да бъде конкурентоспособно, земеделските стопани са предприемачи и се нуждаят от подкрепа, за да запазят конкурентните си предимства“, заяви той.

Януш Войчеховски подчерта, че ще защити по-силен и адекватен бюджет за земеделие и развитие на селските райони. Той обеща да намали бюрокрацията. Подчерта необходимостта от засилване на позицията на европейското селско стопанство на глобалните пазари, нещо, което той би насърчил при преговори с международни търговски партньори. По отношение на опазването на климата и околната среда ще се прилагат „не забрани и граници, а по-скоро стимули“, за постигане на екологичните цели. Януш Войчеховски подчерта своята подкрепа за биологичното земеделие, обещавайки да излезе с план за действие по въпроса. 

Кандидатът за еврокомисар изрази опасенията си относно концентрацията на земя или присвояването на земя в някои страни. Във връзка с обновяване на поколенията, полският кандидат за еврокомисар за пореден път заяви, че подкрепата за младите фермери е от ключово значение. 

Кандидатът за еврокомисар по земеделие Януш Войчеховски беше много по-ангажиран и по-конкретен в отговорите си на 8 октомври, в Брюксел, се посочва в бюлетина за ОСП 2021-2027 на Земеделското министерство.


© 2019 Агро Клуб - Agroclub.bg
 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

 • бюджет ЕС
  14.10.2019 г.
  113647
  Как новият бюджет на ЕС 2021-2027 ще повлияе на земеделието?
  Виж повече
 • ОСП реформа
  01.10.2019 г.
  65965
  Предлагат еко-схемите да отпаднат от намаленията на директните плащанията в ОСП
  Виж повече
 • ОСП
  18.09.2019 г.
  13296
  Председателят на EK: Да се намали употребата на пестициди, изкуствени торове и химикали!
  Виж повече

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg