Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Цената на хлебната пшеница достигна 410 лв./тон.

21.12.2020 г.
11781
Цената на хлебната пшеница достигна 410 лв./тон. на последната борсова сесия в София. Офертите за покупка се приближиха до тези за продажба като достигнаха 390 лв./тон.

Ценовата ножица в търговията с царвица също се затвори като търговците вече предлагат цени, които са много близки до търсенето от продавачите и зърнопроизводителите, които имат складирани количества. Тон царевица от новата реколта се предлага на цена от 350 лв. при насрещни оферти за покупка от страна на търговци на нива 330-340 лв./тон. без ДДС.

Зърнената търговия се раздвижи през последната седмица и със сделки с маслодаен слънчоглед, който се търгува на нива 830-840 лв./тон, въпреки, че някои от зърнопроизводителите очакват по-висока цена за складираните количества в силозите и заявиха, че ще продават на нива от 860-880 лв./тон.

В същото време Международния съвет по зърното понижи прогнозата си за глобално производство на маслодайни култури с близо 2%, което оправдава очакванията на земеделците, които задържат зърно с идея за печалба от по-добра цена.

© 2020 АгроКлуб

 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg