Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Цветан Берберов, НАЗ: Пролетната сеитба започна с добри темпове

01.04.2020 г.
8104
Сектор Зърнопроизводство е експортно ориентиран, което при задълбочаване на ситуацията с коронавируса, ще затрудни реализацията на продукцията от зърнените култури на световните пазари. Това казва пред Радио Стара Загора Цветан Берберов, председател на Тракийския съюз на зърнопроизводителите.

По думите му, осигуряването на пазари, качество и количество зърнени култури от тазгодишната реколта са основните приоритети на земеделските производители в страната в условията на въведеното извънредно положение за борба с коронавируса.

Според Берберов пролетната кампания 2020 по сеитбата на слънчогледа, царевицата и другите късни пролетни култури е започнала с добри темпове.

Цветан Берберов очаква, че вследствие на падналите през месец март валежи посевите от пшеница, ечемик и рапица ще са в отлично състояние.

Според него наложеното извънредно положение повиши консумацията на храни, особено на плодове и зеленчуци, което би трябвало да даде нова насока на част от земеделските производители и на държавата, че трябва активно да се подпомогне родното производство.

Най-големите ни притеснения в следващите месеци ще бъде опазване живота и здравето на активната част от българското население, хората да останат здрави и да могат да изпълняват трудовите си задължения, подчерта Цветан Берберов. 

© 2020 Агро Клуб - Agroclub.bg
 
Коментари 0

Коментари:

 • COVID19
  19.03.2020 г.
  10416
  Фермерство в условията на COVID-19: Как работят животновъдите и земеделците?
  Виж повече
 • НАЗ
  11.03.2020 г.
  9677
  Людмил Работов: Трябва да намерим работещо решение и за земеделците, и за пчеларите!
  Виж повече

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg