Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Христо Бозуков е избран отново за служебен министър на земеделието. Започва ли ново ровене в МЗХГ?

11.05.2021 г.
12797
Христо Бозуков е избран отново за служебен министър на земеделието.  Той поема този пост за втори път и отново от Десислава Танева, която в последното си интервю пред АгроКлуб припомни, че когато е била бременна, при предишното си управление на МЗХГ, Бозуков е издал забрана Танева да не бъде допускана до сградата, а в продължение на седмици в МЗХ е ровено из документи, шкафове, компютри...търсено е какво ли не с цел реваншизъм и компромати, но в крайна сметка не било намерено нищо нередно.

Проф. Бозуков е експерт по тютюна и по тази причина в миналото често е свързван по задкулисни политически връзки с ДПС. Всъщност той е член на БСП и през лятото на миналата година участва в изборите за областен лидер на левицата в Пловдив.

Още при първото назначаване на Бозуков като служебен министър стана ясно, че поканата е дошла лично от президента Румен Радев, тъй като проф. Бозуков беше част от инициативния комитет за издигането на кандидатурата му.

Още в началото на първия си престой в земеделското министерство Бозуков уволни тогавашния шеф на фонд „Земеделие“ Румен Порожанов. По ирония на съдбата точно на него три месеца по-късно се наложи да предаде щафетата като министър.

По неофициална и непотвърдена информация бившият евродепутат Момчил Неков ще е единият от заместниците на Бозуков, с ресор Програма за развитие на селските райони в аграрното ведомство.

Целият престой на Христо Бозуков в агроведомството в началото на 2017 г. бе съпътстван с масови протести на тютюнопроизводители, биопроизводители и животновъди, които изразяваха недоволството си като блокираха пътища в страната и площади в столицата.
протеси на фермери през годините - срещу аграрната политика в България
 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg