Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Франция ще отпусне 1 млрд. евро субсидии за ферми, засегнати от измръзване

19.04.2021 г.
9420
Франция ще отпусне 1 млрд. евро субсидии за ферми, засегнати от измръзване. Това са предимно зърнопроизводствени стопанства, както и овощни градини. 

Освен субсидиране, мерките включват комбинация от данъчни отстъпки, държавногарантирани заеми и субсидирани от държавата програми. Местните държавни служители от аграрния сектор осигуряват спешни средства за фермерите, които не могат да свържат двата края.

Производителите, които са претърпели най-значителни загуби, ще имат право на схема за „селскостопанско бедствие“, съгласно която ще им бъде предоставена компенсация, еквивалентна на до 40% от загубената реколта.

Подобни мерки ще бъдат въведени за лозарите, които все още не са обхванати от схемата.

Температурите спадат доста под нулата за няколко поредни нощи в много части на Франция, най-големият производител на зърно в Европейския съюз. Неблагоприятните условия са причинили големи щети също на лозя, овощни градини и захарно цвекло, което води до рекордни загуби, свързани със замръзване.

Винопроизводителите запалиха бали слама, за да се опитат да защитят лозята си от студове, което предизвика страхове от сериозни щети и загуба на производство.

Най-големият френски фермерски съюз, FNSEA, приветства спешните мерки на правителството, добавяйки, че оценява загубите за френските производители на повече от 3 милиарда евро.© АгроКлуб
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg