Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Фермер съди правителството заради неуспех в борбата с климатичните промени

30.10.2019 г.
115229
Фермер от Германия съди правителството на страната заради неуспех в борбата с климатичните промени, които са се отразили лошо върху земеделието и неговата реколта.

След три поредни години на загуби на реколтата поради високи температури и продължителна суша, Хайнер Луетке Швиенхорст решава да изправи най-мощното европейско правителство пред съдебна отговорност.

Фермерът, който има стопанство на юг от Берлин, обвинява правителството на германския канцлер Ангела Меркел заради настъпването на климатичните промени и иска да знае защо усилията за управление на емисиите на парникови газове са отпаднали и излагат на опасност прехраната на животните и земеделската му реколта.

„Изгубихме над една трета от реколтата си от просо, както и половината от реколтата си от ечемик. Това е катастрофа.“, заявява г-н Швиенхорст.

Съдебното дело е подкрепено от екологичната организация Грийнпийс и други двама фермери.

Изслушването в съда ще бъде с акцент върху климатичните провали на Ангела Меркел, тъй като тя се опитва да върне Германия на път с много критикуван екологичен пакет с евентуални щети за околната среда в размер на 60 милиарда долара.
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

 • суша
  21.10.2019 г.
  117952
  Фермери искат евро компенсации заради тежката суша
  Виж повече
 • суша 2019
  18.10.2019 г.
  118198
  Тежка суша за есенната сеитба, язовирите пресъхнаха
  Виж повече
 • трактори - цени
  10.06.2019 г.
  9599
  Ще скочат ли цените на тракторите заради търговската война между САЩ и Китай?
  Виж повече

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg