Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Фермери и евродепутат призоваха ЕС да помогне за създаване на хранителни резерви

06.04.2020 г.
8028
Синдикати на селскостопански производители във Франция, както и евродепутатът Ерий Андрийо, призоваха ЕС да помогне за създаване на хранителни резерви, за да се избегне спад на цените и разхищение на непродадени храни в контекста на епидемията от COVID-19, предаде Франс прес.

"Някои хранителни продукти скоро ще останат непродадени поради липсата на транспорт и възможност да стигнат до магазините", обяснява в комюнике френският евродепутат, с ресор земеделие.

За да се избегнат сериозни сътресения с цените на храните, затваряне на хиляди стопанства в Европа и безпрецедентно разхищение на хранителни продукти, спешно трябва Европа да ускори създаването на хранителни резерви, изтъква Андрийо.

Необходимо е възможно най-бързо Брюксел да обмисли механизми за финансова подкрепа, за да могат да бъдат складирани, замразявани и преработвани хранителни продукти, вместо да бъдат изхвърляни, така че икономическите загуби за производителите да бъдат смекчени.

Движението за защита на фамилните стопанства Модеф (Modef) от своя страна призова в ЕС да има обществен резерв от млечни продукти или агнешко месо.

източник: БТА
Коментари 0

Коментари:

 • ФАО
  02.04.2020 г.
  8045
  Спад в цените на храните заради COVID-19 и срива в цената на петрола
  Виж повече
 • работници
  31.03.2020 г.
  11712 1
  Франция набира безработни за работа на полето. Българският агробизнес иска същото
  Виж повече

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg