Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Търг за супер евтини 4392 дка земеделски земи пуска община Търговище

21.05.2021 г.
10196
Публичен търг с тайно наддаване за отдаване под аренда на общо 4392 дка земеделски земи обявява Община Търговище. В търга са включени имоти в землищата на всички населени места в общината, информират от администрацията на кмета Дарин Димитров.

За срок от 5 години се отдават общо 3949 дка ниви за отглеждане на полски и зеленчукови култури. Началната тръжна цена е 33 лв./дка на година, съгласно Наредбата за определянето на базисните цени за отдаване под наем на общинско имущество.

За 30 години под аренда се отдават общо 239 дка имоти, заети с храсти, за почистване и създаване на насаждения от семков, костилков или черупков вид. Те се отдават с гратисен период от 4 стопански години.

Определени са и 204 дка в землищата на селата Вардун, Здравец, Кралево, Драгановец, Дългач и Търговище за отглеждане на съществуващи трайни насаждения. Имотите се отдават за 5 години. Началната тръжна цена за тях е 41 лв./дка на година, а за лозя - 44 лв./дка.

Търгът ще се проведе в три последователни дни - на 7, 8 и 9 юни, от 9.00 ч., в зала 74 в Общината.
Заповедта за обявяването на търга, с включените имоти по землища, площта им и началната тръжна цена, е публикувана в уебсайта на местната администрация.
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg