Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Торнадо в ДФЗ: Уволниха Васил Грудев и целия му екип. Кои са новите играчи?

10.06.2021 г.
8413 6
По-рано днес служебния агро министър Христо Бозуков уволни ръководството на Напоителни системи и както АгроКлуб писа първи, че чистката се насочва към ДФЗ, само преди минути стана ясно, че изпълнителния директор на ДФЗ и Разплащателна агенция Васил Грудев е уволнен.

На проведеното днес заседание са уволнени и неговите заместници Евдокия Кръстева и Иван Капитанов.

Избрано е ново ръководство на ДФЗ. За изпълнителен директор на ДФЗ е назначен Борис Михайлов. Негови заместници ще бъдат Боряна Алексова, Петя Славчева, Георги Динев и Владимир Атанасов.

Борис Михайлов е роден през 1959 г. в София. Той притежава магистърски степени по икономика и право. Също така има завършен курс по мениджмънт в САЩ, както и квалификационни курсове в областта на приватизацията, приватизационните фондове, стоковите, фондовите и валутните борси. Работил е като ревизор в Министерството на финансите, управител на консултантска фирма в областта на финансите и правото, както и като адвокат по данъчно и наказателно право.

 Петя Славчева е родена на 17 август 1976 г. Има магистърска степен по специалност „Стопанско управление“ от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Владее английски и руски език. От 2000 г. до 2008 заема различни позиции в държавната администрация във Велико Търново. През 2008 г. започва работа като експерт в ОД на ДФЗ - Велико Търново. От 2010 г. до 15 юни 2017 г. е началник отдел „Прилагане на схеми и мерки за подпомагане“ в дирекцията. На заседание на УС на ДФЗ от 15 юни 2017 г. Петя Славчева е избрана за заместник изпълнителен директор с ресори „Директни плащания на площ” и „Информационни технологии”.

Междувременно стана ясно, че извънредно е спрян достъпа до сайта на ДФЗ:

Коментари 6
 • Майната
  10.06.2021 г. 21:25
  щя платят ли блокираните кинти по партийна линия?
 • Тихомир
  10.06.2021 г. 20:13
  ами да отива направо при Кьовеши, нали е в София,
 • Lilia
  10.06.2021 г. 19:29
  Kakvoito i da izglejda otvun, kuklovodite otzad sa sushtite , prosto kuklite na konci shte sa drugi
 • 0808
  10.06.2021 г. 17:58
  Американците си ги назначаваха преди години и в МЗХ и в ДФЗ че и по браншовите асоциации - НАЗ, АЗПБ...и какви ли още не - водиха ги на моабети в САЩ да ядат да пият ..уж на обучения и семинари. От описанието на избрания нов директор на Фонда ясно се вижда, че е човек на американците: Борис Михайлов е роден през 1959 г. в София. Той притежава магистърски степени по икономика и право. Също така има завършен курс по мениджмънт в САЩ, както и квалификационни курсове в областта на приватизацията, приватизационните фондове, стоковите, фондовите и валутните борси. Работил е като ревизор в Министерството на финансите, управител на консултантска фирма в областта на финансите и правото, както и като адвокат по данъчно и наказателно право.
 • Joro88
  10.06.2021 г. 17:54
  въпроса е ще има ли раследване на схемите...??? или ще ходим на ексурзия по Дубай и Монако?

Коментари:

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg