Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Танева: Рисковите сектори остават приоритетни за нас в следващия програмен период

20.03.2021 г.
10579
Секторите "Плодове", "Зеленчуци" и "Животновъдство" остават приоритетни за нас в следващия програмен период. Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева на среща със земеделски стопани в Разград. В нея участие взеха водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС за 18 -МИР Разград Десислава Атанасова и кандидати за народни представители.

Министър Танева информира присъстващите за подготовката на Стратегическия план на страната ни за новата Обща селскостопанска политика. Тя изтъкна, че към момента всички мерки за подкрепа в новия програмен период са дискутирани с бранша.

"Очакваме да приключат триалозите на ниво ЕС, които ще дадат финален вариант на изискванията за новата ОСП", каза още министър Танева.

Тя припомни, че страната ни успя да запази през изминалата 2020 г. подкрепата по Преходната националната помощ и размерът на обвързаната подкрепа, на нива 13 + 2 процента за протеинови култури." "Преходната национална помощ през 2021 и 2022 г, както и в следващия период до 2027 г. ще се запази благодарение на нашите усилия", поясни министър Танева.

"Предвиждаме въвеждането на екологични стандарти, ако получим доверието Ви отново", каза още министър Танева. Тя изтъкна, че благодарение на усилията на Правителството през последните четири години, повече от 1/3 от земеделските площи в България са защитени от градушка. "Предвиждаме да изградим цялостна система за градушки и обезщетения при неблагоприятни климатични условия. Освен това ще създадем взаимоспомагателен фонд с участието на земеделските стопани", поясни още Министър Танева.

Стопаните в Област Разград са получили 309 млн. лв. подкрепа в периода 2017-2021 г. Общата стойност на договорираните за област Разград проекти по частни и общински проекти по ПРСР е на стойност 38 млн. лева.
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

  • МЗХГ
    20.03.2021 г.
    12125
    Аграрният сектор е заплашен от политически реваншизъм и спиране приемите на проекти
    Виж повече

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg