Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Тайтън Машинъри и AGRIFAC показаха технология за индивидуално пръскане (ВИДЕО)

20.08.2019 г.
2419
Тайтън Машинъри и AGRIFAC проведоха първите съвместни демонстрации в реални условия, на полето, непосредствено след обявяването на партньорство между двете компании. Те показаха на полето уникална технологията за индивидуално пръскане на всяко растение, чрез контрол от иновационна система чрез межа от сензори и камери.

Фермерите имаха възможност да присъстват на две демонстрации на терен в село Подем край Плевен и в землището на Търговище, където се запознаха с концепцията в пръскането на престижната холандска марка. AGRIFAC прилага индивидуален подход към всяко растение и това е заложено в разработването на технологиите, които се влагат във всяка една машина. Целта на демо турът бе именно да запознае земеделците с най-новото в областта на растителната защита и оптимизиране разходите за нея, чрез оборудване на стопанството с машини от висок клас.

компютър Агрифак


Lars Stadman, търговски мениджър за Европа заяви по повод новото партньорство с Тайтън Машинъри:

Agrifac е премиум марка от Холандия и винаги търсим най-високото качество. Това означава, че искаме най-високото качество в една машина, най-високото качество в пръскането, но също така и искаме най-високото качество в обслужването.

Вярваме, че Titan Machinery е много добър партньор с много добро ниво на обслужване в България. Това беше ключът към започване на сътрудничеството ни. Agrifac е добре познато име на пазара, но искаме да продължим неговото утвърждаване на българския пазар, което ще постигнем съвместно именно, чрез прилагане на индивидуалния подход към клиентите и техните култури.

Lars Stadman - AgrifacФилип Цветков, изп. директор на Тайтън Машинъри България, също сподели:

Индивидуалната грижа към всяко растение напълно отговаря и нашият подход към нашите клиенти, именно ние градим с всеки от тях индивидуални отношения. В която връзка Agrifac като производител, който лично разработва тази уникална технология, чудесно отговаря на това наше търсене. Искахме да обогатим портфолиото на предлаганите от нас марки и продукти с възможно най-добрия бранд при самоходни пръскачки, което и да е логично допълнение в посока фокуса, който си поставяме през последните години. Именно да продаваме на клиентите си възможно най-добрите машини и технологии фокусирани върху прецизно земеделие.

Филип Цветков


По време на демонстрациите бе представен най-новият модел на Agrifac Condor
Endurance II.

Машината разполага с 8000 литра резервоар, но това съвсем не е най-впечатляващото. Това, което истински заинтригува фермерите на полето бе представената система от камери за наблюдение на растенията. Тя е част от цялостният подход на Agrifac в растителната защита на ниво растение или така наречената концептуална технология NEED Farming. Така вместо да се пръска цялото поле, се анализират специфичните нужди на всяко отделно растение в полето. Това води до по-малко въздействие върху околната среда, дава възможност за по-добри насаждения, по-голямо развитие и растеж и увеличаване на добивите. Не на последно място, този подход пести и средства за растителна защита, което намаля себестойността на продукцията.

Филип Цветков, изп. директор на Тайтън Машинъри България заяви още:

Гамата пръскачки на Agrifac е достатъчно добра, за да отговори на огромна част от нуждите на клиентите ни. Това, което най-много ни допада е именно възможността за инвестицията в подобна машина - от една страна да им свърши работата, за която стандартно се използват пръскачки. От друга страна благодарение на технологиите, уникални за Agrifac, тази инвестиция на практика се избива за значително кратко време - в рамките на 2-3-4 сезона приблизително.


Lars Stadman, търговски мениджър за Европа сподели впечатленията си от първите си срещи с българските земеделци:

От впечатленията ми на полето, мисля че българските фермери все повече търсят качество - качество на работа. Те се опитват да увеличат добивите си като променят някои малки неща и някои методи в начина си на работа. Вярвам, че е хубаво, защото виждат, че тази страна има потенциал да расте и да има по-високи добиви и да се надяваме, че Agrifac може да бъде устойчив партньор в това начинание.

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

 • Agrifac
  05.08.2019 г.
  1276
  Тайтън Машинъри е новия официален представител на AGRIFAC
  Виж повече
 • Vaderstad Tempo
  29.07.2019 г.
  1403
  Vaderstad Tempo - Изборът на земеделците за бърза и прецизна сеялка (ВИДЕО)
  Виж повече
 • Нова система за прецизно пръскане въвежда Agrifac (ВИДЕО)
  23.12.2018 г.
  956
  Нова система за прецизно пръскане въвежда Agrifac (ВИДЕО)
  Виж повече

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg