Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Съветът на ЕС по земеделие и рибарство ще заседава по новата ОСП

Съветът на Европейския съюз по земеделие и рибарство ще проведе двудневно заседание на 16-17 декември в Брюксел, на което ще бъде дискутиран напредъкът по новата Обща селскостопанска политика (ОСП).

В рамките на заседанието се очаква България да продължи да защитава позицията си за по-високо обвързано подпомагане в новата Обща селскостопанска политика. 

Очаква се министрите да продължат дискусията за Стратегическите планове от пакета за реформа на Общата селскостопанска политика след 2020 г. Дискусията и обмена на мнения ще бъдат фокусирани върху изготвения от Финландско председателство доклад за напредъка. 

България поддържа позицията си за проява на по-висока финансова амбиция по отношение на дела на обвързаната подкрепа. От голямо значение за поддържане стабилността на доходите на земеделските стопани в уязвимите сектори е и запазването на преходната национална помощ и след 2020 г. 

По отношение развитието на селските райони и мониторинга на качеството на изпълнението, поддържаме позицията си, че въвеждането на годишни цели трябва да отпадне и да бъде заменено от поставяне на цели в средата и в края на програмния период. 

В областта на рибарството се очаква да бъде прието Предложението за Регламент на Съвета за определяне на възможностите за риболов на някои рибни запаси и групи рибни запаси за 2020 година в Средиземно море и Черно море.

© 2019 АгроКлуб - Agroclub.BG
 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

 • семинар НАЗ
  02.12.2019 г.
  4895
  Без намаление на директните плащания за България, въпреки по-ниския бюджет на ОСП
  Виж повече
 • Десислава Танева
  10.11.2019 г.
  85132
  Десислава Танева: Можем да направим ОСП адаптирана към националното си земеделие (ИНТЕРВЮ+ВИДЕО)
  Виж повече
 • еко
  09.11.2019 г.
  87809
  Десислава Танева: Земеделците ще имат думата за новите еко правила в ОСП! (Видео)
  Виж повече

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg