Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Субсидии 2020: Реализация на плодове и зеленчуци да се доказва месец по-рано

01.07.2020 г.
10765
Срокът за подаване на документи, които доказват реализация на продукцията по схемите за обвързано подпомагане на плодове и зеленчуци, да бъде изтеглен с месец по-рано - това предлага Земеделското министерство за Кампания 2020. 

Предвижда се срокът за подаване на документи за реализация по схемите да бъде в периода от 1 до 31 декември 2020 г., вместо от 1 до 31 януари на следващата година, както е към момента. Съответно, представените документи за реализация на продукцията, трябва да са издадени в периода от 1 февруари до 31 декември 2020 г., вместо от 1 февруари на годината на кандидатстване до 31 януари на следващата календарна година. 

Целта е проверките по представените документи да бъдат извършени един месец по-рано. Това ще доведе и до по-ранно плащане към бенефициентите, в период, когато то е необходимо за планиране и подготовка на мероприятията за новия сезон. По този начин ще се осигури по-ранна подкрепа за производители на плодове и зеленчуци. 

В момента тече обществено обсъждане на Проект за изменение на Наредба № 3 от 17.02.2015 г. за условията и реда за прилагане на схемите за директни плащания. Тя е публикувана за обществено съгласуване на интернет страницата на Министерството. Срокът за изпращане на бележки и становища по Проекта за изменение на Наредба № 3  могат да се изпращат до 29 юли 2020 г., включително.

© 2020 Агро Клуб - Agroclub.bg
 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg