Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

След сигнала на Илчовски, министър Бозуков разпореди пълен одит на Напоителни системи

Министърът на земеделието, храните и горите проф. д-р Христо Бозуков разпореди да бъде извършен одит в „Напоителни системи“ ЕАД.

Предмет на проверката ще бъдат определянето на прогнозни цени при провеждането на обществени поръчки, задълженията на дружеството, разпоредителните сделки, определяне на състава и възнагражденията на Съвета на директорите, както и сключените граждански договори и тези с лица, придобили право на пенсия.

Одитът ще бъде извършен от дирекция „Вътрешен одит“ в МЗХГ и следва да приключи в срок до 04.06.2021 г.

Припомняме, че зърнопроизводителя Светослав Илчовски сигнализира пред Парламентарната комисия по ревизия, че му е била спирана вода към съоръжения за напояване, като от него е бил искан подкуп от страна на служители на Напоителни системи. 

Илчовски заяви: "Шефът на „Напоителни системи“ ми искаше 200 хил. лева рушвет, но не съм му давал."  „Има една схема при рушветите. Не трябва да даваш рушвет на никого, защото ще даваш постоянно. Напоителните системи ги нарязах, а другите три системи ги продадох на Иван Ангелов“, сподели Илчовски.

Петият най-голям язовир в България – яз. Еница, беше пресушен от местен депутат и неговия ортак, за да се крадат европейски проекти и субсидии”, каза още Илчовски. По думите му държавният язовир бил пресушен след като работил 6-7 години “под наем” без обаче да се плаща.

“Около 3-4 млн. лева взеха от това местните войводи на Бойко Борисов – Пламен Танчев и Анатоли Иванов. Те контролират Напоителни системи. Ето така се съсипват консервни фабрики и работни места, тъй като останаха без вода”, добави зърнопроизводителят.

“Казаха ми 5 000 евро рушвет на поливка от Напоителни системи, тъй като направих голяма инвестиция и то без европроекти. Следователно отивам да видя шефа на Напоителни системи. Той ми казва “онзи ме е назначил, ако не дадеш 200 000 лева, вода не пускам!”
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg