Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Противоградовата защита със самолетен способ удари на камък

27.07.2020 г.
8157
Единственият участник в процедурата „Осъществяване на пилотен проект за дейности по противоградова защита със самолетен способ за противоградови въздействия (засев) на потенциално градоопасни облаци на територията на Република България“ отказа да сключи договор за изпълнение с Изпълнителната агенция „Борба с градушките“ (ИАБГ), съобщават от Агенцията.

През 2020 г. в ИАБГ беше предвидено въвеждането на пилотния проект за противоградова защита със самолетен способ в райони, които не са защитени с ракетен способ в Северна централна и Североизточна България. През март 2020 г. по реда на Закона за обществените поръчки бе стартирана процедурата за избор на изпълнител. Поради епидемиологичната обстановка, свързана с COVID-19, сроковете бяха променени и бяха възобновени от 17 април. Вследствие на проведената процедура единственият участник в нея беше избран за изпълнител на обществената поръчка и му бе изпратена покана за сключване на договор. След изтичане на предвидения в закона едномесечен срок за това, участникът не предприе необходимите действия. Той информира писмено Агенцията, че се отказва да сключи договор.

Мотивите за това са, че заради извънредната ситуация с COVID-19, от фирмата-изпълнител са срещнали трудности, които са попречили на дружеството да се снабди с нужните разрешения. Те се издават от EASA (European union Aviation Safety agency) – Агенцията за авиационна безопасност на Европейския съюз, която е орган на Европейския съюз, отговарящ за безопасността на гражданската авиация със седалище в Кьолн, Германия. Тя е органът за извършване на сертификация, регулиране и стандартизация в областта на авиационната безопасност.

© 2020 АгроКлуб - Agroclub.BG
 
 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

 • Десислава Танева
  29.05.2020 г.
  8405
  Предстои пилотно представяне на самолетния способ за градозащита
  Виж повече
 • НАЗ
  03.12.2019 г.
  6255
  Ще подкрепи ли НАЗ взаимо-спомагателен фонд за борба с градушките? (ВИДЕО)
  Виж повече
 • Десислава Танева
  10.07.2019 г.
  3212
  Десислава Танева: Работим по реализацията на национална противоградова защита (ВИДЕО)
  Виж повече

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg