Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Производителите на пипер се молят на Президента Румен Радев за вода

20.07.2021 г.
17113
Производителите на пипер стигнаха до там да се молят на Президента Румен Радев за вода за своята продукция, която бавно бива унищожавана от горещините.

Те изпратиха отворено писмо до Президента, Министър Председателя и Министъра на земеделието и храните, за да алармират за проблемът с напояването, който имат в разгара на горещините.

Ето какво пишат в своята позиция:
Производителите ни в землището на Каварна, с. Селце, помпена станция „Селце 81“ не получават вода. При 34 градусова температура растенията бавно, но сигурно умират.С тях умират и надеждите на нашите пиперопроизводители и вярата им в българската държава и държавните институции. И това е причината само 5% от зеленчукопроизводителите да ползват услугите на ПС. Нашите членове имат подписани договори за услугата „Доставка на вода“ с ДП „Поливни системи“. Те плащат редовно доставената вода и съвестно се отнасят към харченето й.
 
Информирам Ви, че с действия и бездействия Мин. Бозуков и Снежана Динева УМИШЛЕНО водят държавното предприятие с активи над 1,5 милиарда лева към фалит с цел разграбване и  дискредитиране  на Служебното правителство и Президентството. 
 

изтеглете файла:

ПИСМО ДО ПОЛИВНИ СИТЕМИ и МЗХГ 305.13 KB (pdf) ИЗТЕГЛИ ФАЙЛА
ПИСМО ДО ПРЕЗИДЕНТА 115.83 KB (docx) ИЗТЕГЛИ ФАЙЛА

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg