Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Продължава акцията на БАБХ, НАП, ДАНС и ГДБОП за нелегалния внос на храни през митниците

04.04.2022 г.
17189
Продължава акцията на БАБХ, НАП, ДАНС и ГДБОП за контрол на нелегалния внос на храни през митниците. За първи път от така наречения „демократичен преход” висш представител на властта съобщава в телевизионно интервю за смъртни заплахи към митнически служители, предизвикани след активните проверки, насрочени от правителството по южната ни граница. „Броени часове, след като решихме да възстановим видеонаблюдението на граничния пункт при „Капитан Андреево”, което е свързано със засилените проверки върху вноса на храни от трети страни, наши служители са получили анонимни телефонни заплахи, че „ще бъдат заклани”, съобщи в интервю по БНТ зам. министърът на земеделието Иван Христанов.

В края на миналата седмица той заедно с премиера Кирил Петков посетиха граничния пункт, за да дадат лични разпореждания как да се извършва контрола. „Още 19 нови инспектори са командировани на границата”, посочи Христанов. И допълни, че вчера агроведомството е поискало съдействие от Главна дирекция "Борба с организираната престъпност (ГДБОП), за да направят пълна проверка на камерите, които в момента не работят.

Заради смъртните заплахи към постоянно работещите там митничари, очевидно, че ще се наложи част от екипите да бъдат сменени, посочи зам. министърът. Кабинетът тепърва ще взима контра мерки, защото мафиотските структури, които се „хранят” от нелегалните канали за внос на храни, започват бясна отбранителна война срещу правителствените мерки. Тепърва ще става ясно дали управляващите ще успеят да довършат започнатите битки, защото на този етап мнозина обещаваха, но всичко оставаше като пожелания само на книга. 

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg