Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Пререгистрацията на земеделските стопани за 2020/2021 г. започна 

05.10.2020 г.
9090
От 1 октомври 2020 г. земеделските стопани имат възможност да подават документи за пререгистрация съгласно изискванията на Наредба № 3 от 1999 г. за създаване и поддържане на регистър на земеделските стопани за стопанската 2020/2021 година. Това съобщиха за АгроКлуб от Министерството на земеделието, храните и горите. 

Приемът на документи за пререгистрация е нормативно обвързан с крайния срок за подаване на заявления за подпомагане по схеми и мерки за директни плащания за следващата календарна година, който стандартно е до 9 юни, включително, ако няма удължаване на срока.

Необходимите документите за регистрация или пререгистрация могат да бъдат изтеглени от сайта на Министерство на земеделието, храните и горите ТУК или да бъдат получени на място в Областните дирекции „Земеделие“ (ОДЗ) и общинските служби по земеделие (ОСЗ).

При липса на промени в дейността на стопаните от предходната година, те могат да подадат декларация за липса на промени в регистрацията в съответната ОДЗ, на база на която да бъде извършена заверка за стопанската 2020/2021 г. Образец на декларацията ще им бъде предоставен на място, уточняват от министерството.

Документите за пререгистрация на земеделските стопани се подават в ОСЗ по местонахождение на имота или животновъдния обект. След заверка на анкетните формулярите в ОСЗ, документите могат да бъдат придвижени по служебен път от съответната ОСЗ до ОДЗ. Земеделските стопани имат възможност и лично да представят документите си в ОДЗ за извършване на заверка на регистрационната карта за стопанската 2020/2021 година. Срокът е 20 календарни дни след извършената заверка в ОСЗ. Има възможност за изпращане на заверените от ОСЗ документи за пререгистрация чрез куриер или Български пощи с обратна разписка в съответния срок в ОДЗ.

При първоначална регистрация като земеделски стопанин, е необходимо заверените документи за регистрация от ОСЗ да бъдат представени лично в съответната ОДЗ по постоянен адрес на физическото лице, едноличния търговец или по седалището на юридическото лице.
 

© 2020 Агро Клуб - Agroclub.bg
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg