Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Поредна награда за CASE IH - този път за иновацията XPower

22.10.2019 г.
6591
Поредна награда за техническата иновация за по-добро и чисто земеделие получава CASE IH. Призът е за иновативната система Xpower, част от пакета AGXTEND на групата CNH. Наградата се присъжда от международното жури на Агритехника 2019 и ще бъде връчена официално по време на изложението в Хановер, Германия през Ноември.

Системата е разработена в отговор на необходимостта от намиране на по-устойчиви решения за борба с плевелите, в сравнение с традиционната агрохимия и пръскането с тотални хербициди от рода на глифозата, от който все повече фермери се отказват, понеже е канцерогенен.

Технологията XPOWER работи, като използва електрическа енергия чрез насочване насочване на електроимпулси и унищожаване предимно на системата за снабдяване с вода и хранителни вещества на плевелите - право в корените, както и да поврежда хлорофилното им съдържание. Енергията кара клетките да се спукват, а клетъчният сок да прониква в междуклетъчните пространства. Съдовите снопове на растението, неговите основни артерии за водоснабдяване, в крайна сметка се унищожават, изсушавайки растението. Хлорофилният зелен пигмент се елиминира от процеса на фотосинтеза и след това продължава да се унищожава, защото вече не може да излъчва погълнатата слънчева енергия. Следователно растенията не се унищожават термично, а системно.

Монтирана на трактор или на неговия инвентар при работна ширина от 1,2 до 3,0 м, системата създава високо напрежение при контакт с плевелите. С помощта на сензор и / или система за ориентиране чрез камера, XPower, управляван от системата ISOBUS, предава това напрежение чрез един елемент, който е в контакт с листата на плевелите и достига до корените

Очаквайте видео и снимки от Агритехника 2019, първо в АгроКлуб.

Повече информация за продуктите на CASE IH и иновационният пакет AGXTEND, включващ системата за унищожаване на плевелите, а също сензори за почва, влага и др., можете да получите от Тайтън Машинъри България.
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

 • Agritechnica
  22.10.2019 г.
  116999
  Агритехника 2019 ще бъде с фокус върху новото земеделие
  Виж повече
 • Vaderstad Tempo WideLining
  02.10.2019 г.
  8565
  Поредна награда за иновации получи Vaderstad за своите пролетни сеялки Tempo
  Виж повече
 • Case IH Versum CVXDrive
  06.03.2019 г.
  2035
  Case IH Versum CVXDrive с двигател Етап V и Quadtrac CVXDrive получиха приза “Машина на годината 2019”
  Виж повече

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg