Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Полша очаква да произведе големи обеми от ябълки тази година

02.03.2020 г.
8153
Производителите на ябълки в Полша се надяват на топло време през март, за да има положителен сезон за ябълките. 

Сезонът на ябълките през 2019 г. в Полша беше предизвикателен. Сега, когато обемите намаляват още повече и проблемите с качеството продължават, цените се покачиха бързо, коментира Мохамед Мараун, изпълнителен директор на полския износител на ябълки SaraFruit, цитиран от FreshPlaza.com.

„Към момента наличните обеми на ябълки в Полша са много ниски. Между тези малки обеми е почти невъзможно да се намерят висококачествени ябълки. Честно казано, можехме да имаме по-добри обеми и качество, ако се бяхме подготвили по-добре за студовете с правилно пръскане и използване на правилните напоителни системи. Въпреки проблемите с качеството, цените на ябълките непрекъснато се увеличават", коментира Мараун.

Тъй като запасите ще продължат да се изчерпват през следващите седмици, Мараун гледа към новия сезон с оптимизъм. „В момента времето в Полша е топло. Толкова топло всъщност, че листата вече се показват по дърветата. Това потенциално може да е лошо, защото ако студът се появи през март, когато ябълковите дървета започнат да цъфтят, бихме могли да имаме подобен сезон като миналогодишния - с много ниски количества и повече проблеми с качеството. Ако успеем да избегнем мразовити температури през месец март, обаче, очаквам отново да се насочим към големи обеми, подобно на сезон 2018/2019. Вярвам, че следващият сезон ще има големи обеми“- казва износителят. 

© 2020 АгроКлуб - Agroclub.BG 

 
Коментари 0

Коментари:

 • домати
  30.01.2020 г.
  11735
  Експортът на турски домати за Русия е достигнал 86,05 милиона долара през 2019 г.
  Виж повече
 • ябълки пазар на едро
  23.10.2019 г.
  118629
  Българският пазар на едро на ябълки е смазан от европейски внос
  Виж повече
 • ябълки
  26.09.2019 г.
  49293
  Живка Гроздева: Натискът от външни производители на плодове е огромен! (ИНТЕРВЮ)
  Виж повече

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg