Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Подготвя се нова стратегия за хуманно отношение към животните

16.12.2019 г.
5293
Днес Съветът на Европа прие заключения относно хуманното отношение към животните, съобщават от пресцентъра на институцията. 

В заключенията се изтъква значението на хуманното отношение към животните като неразделна част от устойчивото животновъдство. В тях се признава необходимостта от по-нататъшно актуализиране на действащото законодателство, по-специално в области като транспортирането на животни на дълги разстояния, хуманното отношение към добитъка на възраст над 6 месеца, кучетата и котките, отглеждани в контекста на стопанска дейност, и клането на животни, с цел адаптирането му към най-новите научни и технически достижения.

Съветът приканва Европейската комисия да разработи нова стратегия на ЕС за защита и хуманно отношение към животните, въз основа на поуките, извлечени от стратегията за периода 2012—2015 г. Освен това Съветът насърчава Комисията и държавите членки да инициират комуникационни и образователни дейности за обществеността относно съществената роля на доброто равнище на хуманно отношение към животните за насърчаването на здравето на животните, продоволствената сигурност и устойчивостта на сектора на селскостопанските и хранителните продукти.

© 2019 Агро Клуб - Agroclub.bg

 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

 • farm to fork
  11.12.2019 г.
  5142
  Стратегията „От фермата до трапезата“ се фокусира в производството на чиста храна
  Виж повече
 • ЕК
  10.12.2019 г.
  4701
  Подготвят Европейска стратегия за по-малко вредна химия в селското стопанство
  Виж повече

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg