Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Представят иновативна имунотехнология и листен тор за етерично-маслени култури (ПОКАНА)

10.01.2020 г.
9647
Нарастващият дял на етерично-маслените култури като маслодайна роза и лавандула в земеделското производство, насочват вниманието и на науката в тази област. Българският научно-изследователски и технологичен център по земеделие "Плантис", специализиран в научни изследвания в областта на минералното хранене на растенията и растителния имунитет, ще проведе семинар на тема “Имунотехнология и листен тор за етерично-маслени култури”. 

Семинарът ще се проведе на 8 февруари (събота) от 10,30 ч. в хотелски комплекс "Чардака"- гр.Сопот и е насочен към производителите на маслодайна роза и лавандула от района.

Основният акцент ще бъде торенето и растителната защита на базата на естествения растителен имунитет, каза пред АгроКлуб организаторът Ивелин Желязков, управител на Центъра.

Ще се разисква темата за торенето на културите върху кисели почви и специфичните дефицити на хранителни елементи. Ще се разгледа поведението на азот, фосфор, калий, сяра и микроелементи в условията на калциев дефицит и начините на преодоляване на проблемите, както и ролята на почвените анализи.

Учените от Център Плантис ще дадат отговор на въпросите: Какво е имунна растителна защита, какви са нейните възможности и как тя да се включи ефективно в отглеждането на етерично-маслени култури? Ще представят възможностите на многофункционалния листен тор-имуномодулатор Акрамет Ултра, разработен от самите тях – неговото подхранващо и стимулиращо действие върху развитието на растенията и добива на цвят, както и участието на Акрамет Ултра в растителната защита като продукт, засилващ растителния имунитет и като синергист на РЗ препаратите. С какви препарати за РЗ може да се комбинира?  Как да създадем траен имунитет в растенията към най-честите заболявания с помощта на имуномодулатора?

“Успехите ни през 2019 г. в увеличаването на добивите и в растителната защита при малсодайната рози и лавандулата ни стимулират да разширим работата в това направление”, казва Ивелин Желязков.


София Белчева, © 2020 Агро Клуб - Agroclub.bg
 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

 • органично земеделие
  14.12.2019 г.
  24937
  Как се прави органично земеделие на 1500 метра в планината! (ИНТЕРВЮ)
  Виж повече
 • пшеница, обработвана с имуномодулатори Акрамет
  23.09.2019 г.
  43495
  Българска компания изпревари световни гиганти в сферата на агрохимията
  Виж повече
 • лавандула - пазар- изкупуване - цена
  14.08.2019 г.
  28523
  Актуална ситуация с пазара на лавандула и реколта 2019
  Виж повече
 • Производството на лавандула нараства с 41.8% само за година
  29.11.2018 г.
  7859
  Производството на лавандула нараства с 41.8% само за година
  Виж повече

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg