Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Определени са граничните пунктове за „зелените коридори“ при доставка на стоки  

01.04.2020 г.
7917
Министерският съвет определи граничните пунктове на българска територия, през които ще се осигурява безпрепятствено преминаване на стоки. Планът за осигуряване на „зелени коридори“ по европейската пътна мрежа е предложен от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Той е съобразен с насоките на Европейската комисия от 16 март 2020 г.

На границата с Гърция за основни гранични пунктове са посочени Кулата и Капитан Петко войвода, а като резервен – Илинден. Основните пунктове с Румъния са при Видин и Русе, а резервни са Оряхово и Силистра.

Определени са и точки за преминаване с държавите от Западните Балкани и Турция, за които Европейският съюз също е предприел действия за координиран подход.   Между България и Сърбия е  определен ГКПП Калотина, към Турция – ГКПП Капитан Андреево, а към  Северна Македония – ГКПП Гюешево.

Преминаването през тези гранични пунктове на „зелени коридори“, включително всякакви проверки и здравни прегледи на транспортните работници, не бива да надвишава 15 минути по вътрешните сухопътни граници. Граничните преходи на „зелени коридори“ трябва да бъдат отворени за всички товарни превозни средства, превозващи всякакъв тип стоки, съобщава Правителствената информационна служба.


© 2020 Агро Клуб - Agroclub.bg
 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

 • COVID19
  19.03.2020 г.
  10410
  Фермерство в условията на COVID-19: Как работят животновъдите и земеделците?
  Виж повече
 • Covid 19
  16.03.2020 г.
  8492 1
  Дори при затворени граници заради COVID-19, няма да останем без хранителни стоки
  Виж повече

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg