Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Норки в две ферми в Нидерландия са заразени с COVID-19 вероятно от хора

27.04.2020 г.
8311
Две ферми за норки в Нидерландия са съобщили за случаи на COVID-19 сред своите животни, потвърди Министерството на земеделието на страната, предаде Euronews.

Норките в двете ферми, разположени на 15 км една от друга в южната част на страната, "показаха различни симптоми, включително проблеми с дихателната система", се казва в съобщение на министерството.

Започнато е разследване за установяване на източника на инфекциите. Властите "приемат, че хората са заразили животните", тъй като двете ферми са имали служители със симптоми за COVID-19 и подчертават, че въпреки че "заразяването от човек на животни е възможно, вероятността животните да разпространят вируса, заразявайки хора или други животни, е минимална".

За да се предотврати разпространението на болестта в други ферми, е забранени изнасянето от  заразените стопанства както на животните, така и оборският тор.

Това не са първите случаи на инфекции при животни. Както АгроКлуб писа в началото на април, беше официално регистриран случай на предаване на коронавируса от човек към животно в САЩ - тигър в зоопарк в Ню Йорк даде положителен тест за коронавирус.

© 2020 Агро Клуб - Agroclub.bg
 
Коментари 0

Коментари:

  • коронавирус - животни
    06.04.2020 г.
    10824
    Коронавируса може да се предава и чрез животни. Първи официално регистриран случай
    Виж повече

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg