Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Новият птичи грип H5N8 нахлува във все повече птицеферми в Европа

09.11.2020 г.
7761
Новият птичи грип H5N8 нахлува във все повече птицеферми в Европа. Най-новите огнища са в Швеция, която повиши степента на риск до средно ниво. Въвежда се забрана за пускане на птици на открито и транспортиране на птици между птицефермите.

Франция заяви в четвъртък, че поставя част от страната в повишена готовност за птичи грип, а  Дания повиши нивото на риска от птичи грип до високо след регистрирани редица огнища в Германия, Холандия и Великобритания.

Вероятно новия птичи грип e силно патогенен щам и може да се окаже в опасна комбинация и мутация с Covid19.

Преди дни, стана ясно, че фермите за норки в Дания вече са предизвикали много опасна мутация на Covid19, която може да има пагубни последствия за целия свят.

Въпреки всички явни предупреждения за работата на т.нар. концлагери - индустриални птицеферми, индустриални кравеферми, ферми за норки и т.н., алчността за пари и печалби и работата по инерция, може да струва на света прескъпо. Може да се окаже така, че сегашния коронавирус е едно малко и нежно предупреждение, в сравнение с това, което може да излезе като мутация от животновъдните ферми.
Коментари 0

Коментари:

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg