Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

На фона на общо поскъпване, цената на млякото също тръгна сериозно нагоре

26.10.2021 г.
16276
Поредното поскъпване на млечните продукти беше регистрирано на сесията на търговската платформа Global Dairy Trade ( Глобал Дейри Трейд).

С особено голям скок се откроиха цените на маслото и лактозата. Нагоре продължава и пълномасленото мляко на прах. В резултат на покачването на цените, индексът се покачи с над 2% спрямо предишната сесия в началото на месеца.
Възходът на този индекс започна през януари и в началото на март достигна най-високата си точка за последните седем години. Между април и август последва постепенен спад, но от тогава тенденцията е все нагоре.

Така при последната сесия маслото поскъпна с 5% до 6151 $/тон, а цената на лактозата се вдигна с близо 6/100 до 1258 $/тон.

Индексът на сиренето “Чедър” отчете +3% до 4426 $. До 3401 $ поскъпна нискомасленото сухо мляко, а основният продукт търгуван на Глобал Дейри Трейд - пълномасленото мляко на прах - добави 1.5% до 3803 $.

При сесията бяха продадени млечни продукти в обем на 27 836 тона, което е малко под количеството от предишната сесия.

В наддаването участваха 177 търговци. И анализатори оценяват резултатите от сесията като положителен сигнал за ситуацията на международният пазар за млечни продукти.

Експертите подчертават, че глобалното търсене остава високо, въпреки че в момента Китай не участва много активно.
 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg