Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Напълно безотговорни: Немски фермери протестират заради ограничения за опазването на пчелите

08.02.2021 г.
8200
През последните дни в Германия се провеждат редица протести на немски зърнопроизводители и овощари, които протестират във връзка с предстоящото гласуване на 10-и Февруари на мерки целящи ограничаване на използването на опасни агрохимически препарати с цел опазването на пчелите и насекомите в редица застрашени зони.

Справка на АгроКлуб показва, че под ограничение попадат над 25 млн.декара земеделска земя, значителна част от които в близост до водни обекти. 

Отказът на земеделските производители в Германия да предприемат реформа в начина си на управление на площите и да намалят употребата на смъртоносни за пчелите химикали, главно неоникотиноиди и глифозат, показва алчността им за печалби и пълната безотговорност към опазването на еко-системите и биоразнообразието.

Против законовите мерки за ограничаване на използването на тежка агрохимия в земеделието, на практика застават всички големи аграрни асоциации и корпоративни консурциуми, сред които :  "Германската асоциация на земеделските производители", DLG, "Земята създава връзка", "Германската асоциация на Райфайзен", ZVG и семейните фирми Land and Forest, както и собствениците на гори (AGDW) и "Горския съвет".

© 2021 АгроКлуб
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg