Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Фермери изкараха над 1000 трактора на протест заради аграрната политика във Франция

25.02.2020 г.
8746
Френските фермери изкараха конвой от хиляда трактора в Париж като част от протест срещу правителствената селскостопанска политика.

Двата основни земеделски съюза, организиращи вълнения, обвиняват политиците за спада в доходите в сектора, нелоялната конкуренция и ограниченията за използване на химически препарати.

Тракторите ще останат паркирани на магистралата, обикаляща Париж, докато френският президент Еманюел Макрон не се съгласи да се срещне с протестиращите, заяви говорителят на регионалния съюз на земеделските производители Елис Деспиней. Тракторите могат да останат там "часове, а може и дни", добави тя.

Някои протестиращи разложиха палатки и запалиха огньове край околовръстния път на Париж.

Службата на френското председателство заяви, че на този етап не е планирана среща между Макрон и делегация от земеделски производители.

Претенциите на земеделските производители включват споразумения за свободна търговия, за които казват, че ги поставят в неравностойно положение, правителствена реформа, която не успя да увеличи приходите им, и регулации, за които твърдят, че пречат на сектора.
 
Коментари 0

Коментари:

  • Бойко Борисов
    23.08.2019 г.
    2325
    Бойко Борисов: За какво ти е ресор Земеделие?
    Виж повече

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg