Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Министър Десислава Танева е на официално посещение в Русия

09.10.2019 г.
93786
Министърът на земеделието и храните Десислва Танева е на двудневно работно посещение в Москва по покана на руския си колега Дмитрий Патрушев. Темите, които ще обсъдят министрите са за развитието на стокообмена на селскостопански продукти и храни между България и Русия и двустранното сътрудничество в сферата на ветеринарния и фитосанитарния контрол, съобщи БНР. 

Във водената от министър Танева делегация са включени заместник-министри, депутати от комисията по земеделие в Народното събрание, председателите и членове на асоциациите на селскостопанските производители и на зърнопроизводителите, директорът на Изпълнителната агенция по лозата и виното инж. Красимир Коев. Програмата на посещението за днес предвижда участие на българските гости в Международния агропромишлен форум и в международното изложение „Златна есен“.

Утре е срещата на Десислава Танева с руския министър на селското стопанство Дмитрий Патрушев. Очаква се двамата да обменят информация и опит в борбата срещу африканската чума по свинете, да обсъдят премахването на ограниченията върху вноса на български растителни продукти, както и възможността наши предприятия да получават сертификати за износ в Русия.

© 2019 Агро Клуб - Agroclub.bg

 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

 • билки
  09.10.2019 г.
  93461
  Русия може да отмени забраната за внос на билки от България
  Виж повече
 • вино
  03.10.2019 г.
  72279
  Красимир Коев: Винарите да усвояват по-активно парите за реклама на вино! (ИНТЕРВЮ)
  Виж повече

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg