Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Министър Бозуков заяви, че ще проверяват сигнали и картели в земеделието (АУДИО ИНТЕРВЮ)

12.05.2021 г.
11173
Това, което се пуска в публичното пространство за някакъв реваншизъм е силно преувеличено, заяви служебния земеделски министър Христо Бозуков.

"С положителна нагласа приемам поста. Не гоня никакъв реваншизъм, защото няма от кого и за какво да търся реванш", заяви пред Радио Пловдив проф. Христо Бозуков, минути след като стана служебен министър на земеделието в кабинета на Стефан Янев. 

Проф. Бозуков е пловдивчанин и поема за втори път поста на служебен земеделски министър. Той е бивш председател на Селскостопанската академия и е експерт по тютюна. Той бе част от инициативния комитет за издигането на кандидатурата на Румен Радев за президент.

Професор Бозуков уточни, че вече има постъпили сигнали за нарушения в министерството и лично до него, по които ще се извършват съответните проверки. "Има сигнали и за картел в земеделието, и за други неща", каза той, като отказа на този етап повече информация. 

"Знаете, че нашето ведомство не е съд или прокуратура, затова по тези сигнали можем само да направим проверки от съответните органи - БАБХ или от Инспектората и вътрешния одит. Евентуално резултатите можем да предоставим на прокуратурата", посочи министърът. 

Бозуков допълни, че основният приоритет на служебното правителство е провеждането на честни избори и нормалното функциониране на сектор "Земеделие". "Много са подводните камъни в сектора, но ще работим за най-важните - горите, които сега не се управляват много правилно, качеството на живот и храната", каза той.

Предстоят срещи с производители на всички видове земеделска продукция, допълни агроминистър Бозуков. 
Цялото интервю с проф. Христо Бозуков, земеделски министър в служебното правителство на Стефан Янев, е в прикачения файл.
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg