Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

МЗХГ разработи експортна стратегия за сектор Плодове и зеленчуци

31.01.2020 г.
8795
Експортна стратегия за сектор Плодове и зеленчуци разработи Министерството на земеделието, храните и горите. Това съобщи по време на третото издание на Международната конференция InteliFresh 2020  зам.-министър Чавдар Маринов

Целта на стратегията е да се определят експортни дестинации, на които биха могли да достигнат българските плодове и зеленчуци. Това е един косвен инструмент, който цели да се постигне преодоляване на съществуващия дисбаланс между износа и вноса. Стратегията е стъпка за повишаване затвърждаването на съществуващите ни пазари и да ги разшири - Близкия Изток, Саудитска Арабия. 

Проект на Експортната стратегия е представена пред браншовите организации на плодовете и зеленчуците и в момента се очакват бележки по нея. По време на обсъждането са постъпили много въпроси, свързани с каргото, с осъществяването на транспорта, което е от изключително важно значение за осъществяването на експорта на плодове и зеленчуци. Очакванията са в рамките на следващия месец да се финализрат окончателните текстове и стратегията да се презентира официално. 

По думите на зам.министър Чавдар Маринов за намирането на успешен пазар на българските плодове и зеленчуци трябва да се ръководим от качествена продукция, обеми, изравнени партиди, придружени със съответната документация, за да се реализират нашите плодове и зеленчуци.

София Белчева, © 2020 Агро Клуб - Agroclub.bg
 
Коментари 0

Коментари:

  • InteliFresh 2020
    31.01.2020 г.
    9703
    InteliFresh 2020 събира днес в София професионалисти в агробизнеса
    Виж повече

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg