Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

МЗХГ и БАБХ на път да признаят, че чумата в Странджа беше външно активно мероприятие (ВИДЕО)

10.06.2021 г.
7459
Новите ръководства на МЗХГ и БАБХ са на път да признаят косвено, че чумата в Странджа беше външно активно мероприятие с цел да се подсигурят пазари за реализация на вносна аграрна продукция - главно чрез организирани кръгове от фирми, занимаващи се с внос на месо, аккто и по линия на външната аграрна политика чрез чуждите търговски вериги.

Българските фермери вече са въвлечени в глобалната война за храни и пазари (ИНТЕРВЮ)

Днес стана ясно, че бъдат взети повторни кръвни проби от животните на Ана Петрова от град Болярово. Това стана ясно по време на среща на заместник-министъра на земеделието, храните и горите доц. д-р Крум Неделков със стопанката и нейните адвокати.

„Лично съм готов да съдействам на колегите от Българската агенция по безопасност на храните и да вземем пробите заедно. Ще изготвим план за действие и имате пълна подкрепа от наша страна“, заяви доц. д-р Неделков.

Ана Петрова и адвокатите й заявиха, че благодарят за организираната среща и за това, че служебното правителство внася нова линия за решаването на въпроса, който залежава от 2018 г.

Участие в разговорите взе и изпълнителният директор на БАБХ доц. д-р Деян Стратев. Той декларира пълна подкрепа и готовност за действие по казуса. Доц. Стратев заяви още, че новото ръководство на Агенцията ще работи за и в полза на гражданите в пълна координация с МЗХГ.

Припомняме, че през месец юли 2018 г. БАБХ обявиха 7 огнища на чума по дребните преживни животни в общ. Болярово, обл. Ямбол и в село Кости, общ. Царево, обл. Бургас. По тази причина бе издадена заповед за евтаназиране на животните в района, където животновъдството е основен поминък на хората. Заради болестта бяха унищожени над 2000 животни. Стадото на Ана Петрова обаче беше опазено от доброволци.

Във връзка с темата за обезщетение на фермерката, поради пропуснати ползи стана ясно, че ще бъде потърсена и възможност за финансово подпомагане.

изтеглете файла:

АГРОТЕРОРИЗЪМ, ПРОДОВОЛСТВЕНА СИГУРНОСТ И ЕЛИМИНИРАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ КАТО ИЗТОЧНИК НА АГРО ХРАНИ 153 KB (pdf) ИЗТЕГЛИ ФАЙЛА

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg