Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Людмил Работов (НАЗ): В района на Раковски есенниците са в нормално състояние

24.03.2021 г.
9598
Рапицата и тази година си остава за Людмил Работов приоритетна в стопанството му. Браншовикът се надява иновативната селекция, която използва при маслодайната култура, да минимизира стреса и отново тази година да го дари с висок добив. В района на Раковски есенниците са в нормално състояние.

Людмил Работов, заместник-председател на НАЗ:

“В момента, тук в района, сутринта прехвърчаше сняг. Тези температурни амплитуди, които наблюдаваме от началото на февруари месец, знаете много добре, температурите бяха стигнали до 20 градуса. Към 15-ти-16-ти февруари паднаха до минус 13-14 градуса и донякъде доста негативно се отразиха за посевите, най-вече есенниците. И сега, оттук нататък вече, на базата на стреса, който имат културите, надяваме се, че времето ще бъде по-благоприятно и благосклонно, за да може нормално да се развиват културите, които сме засели. И ние пък съответно да правим мероприятията, които са необходими с цел тяхното запазване, реколтиране и добри добиви като краен резултат.”


Очакванията са за добри цени, но като се има предвид, че зърнените култури са борсова стока, ще зависи от световната конюнктура, коментира още Работов. Надеждите на бранша са тази година въпросът с напояването да се реши откъм инфраструктура, а за цените:


“Всички земеделски производители имат една нагласа, че ако се намали цената на водата и поливането стане рентабилно, като се използва суровината от напоителни системи, ще се увеличат площите за напояване.
Именно от това ще зависи и цената до крайния потребител."

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg