Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Култиваторът TopDown - универсалната машина в култивирането (ВИДЕО)

Култиваторът TopDown е много интересна машина, която е напълно универсална по отношение на култивирането. С тази машина може да реагирате на всякакви метеорологични условия и това е много важно предимство. Дисковете правят възможно пропускането на една обработка. А да пропуснете една култивация означава спестяване на изключително много пари. Така че, ако погледнете работата в едно по-голямо стопанство, с тази машина може да постигнете бърза възвръщаемост на инвестицията. Имате една обработка по-малко, но много по-добър резултат.


Винаги измерваме резултатите от TopDown с това колко добра и фина обработка на почвата успяваме да постигнем. Дисковете са конични и смесват много, много добре и правят наистина фина почвообработка. Почвата се измества напред. Това е екстремно миксиране. А именно това смесване е важно за култивацията. Искаме да смесим растителните остатъци колкото е възможно повече, за да се разградят и да се смесят равномерно в целият почвен хоризонт. Това е значително преимущество. Имаме голям избор на работни органи, за да можем да коригираме работата на машината според метеорологичните условия. Ако времето е сухо, ние искаме да направим в почвата възможно по-малко прорези. Ако имаме влажно време, можем да се приспособим към тези условия като използваме работни органи, подходящи за дренаж. Това са много важни фактори за правилната култивация.


Можем да променяме работните органи според времето, което имаме. В задната част на машината имаме валяк за утъпкване на почвата. В сухите години, като тези, които имаме сега, може да се приложи по-голямо уплътняване, така че да се възстанови капилярността на почвата. Ако имаме влажна година, може да вдигнем валяка или да го премахнем напълно, за да можем да реагираме и на това. Това е ключът при този тип машини - да бъдете гъвкави, да работите спрямо условията. Защото всяка година ще бъде различна.

© 2020 АгроКлуб - Agroclub.BG
 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

 • Магнус Самюелсън
  24.03.2020 г.
  8433
  Магнус Самюелсън: Vaderstad достига нови хоризонти в култивирането! (ВИДЕО)
  Виж повече
 • Vaderstad Carrier
  04.10.2019 г.
  8453
  Нови опции за No-Till и Low-Till земеделие с Vaderstad Carrier
  Виж повече

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg