Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Калин Миронов: В последните години царевицата е една от най-доходоносните култури (ВИДЕО)

12.10.2020 г.
5885

Близо 20 години Калин Миронов се занимава със земеделие в плевенското село Петокладенци. Там е разположена базата му, както и полетата, на които отглежда предимно царевица. В годините се е уверил, че успехът на едно земеделско стопанство е комбинация от добър мениджмънт, правилен избор на култури, модерни технологии и земеделска техника.

Калин Миронов:

„В момента обработвам около 5600 дка царевица, слънчоглед и пшеница, но залагам главно на царевицата. В последните години тя е една от най-доходоносните култури при нас. Добрите резултати при царевицата се постигат благодарение на добре заложените хибриди, на добрите обработки и на модерната технология.“

Основните машини, с които се работи в стопанството на Калин, са трактори и комбайни Case IH и прикачен инвентар Vaderstad, предлагани на българския пазар от Тайтън Машинъри.„Тази комбинация от машини довежда до добра обработка на земята и добра реколта в последствие”, категоричен е земеделецът.

Тракторите Case IH в стопанството на Миронов са от сериите Magnum и Maxxum, а товароразтоварните дейности се извършват от телескопичен товарач Farmlift 735.“Заложил съм главно на тези машини, защото са универсални – и като цена, и качество съм много доволен от тях. Машините отговарят на своята мощност”, споделя зърнопроизводителят.

Машините в стопанството са оборудвани с AFS навигация и GPS сигнал за корекции от „AFS RTK +“ мрежата на Тайтън Машинъри България. Технологията помага за по-добра ефективност при всички обработки – сеитби, торене, пръскане на културите и по-добра рентабилност на производството.

Калин Миронов:

„Както видяхте – в моето стопанство съм заложил на марката Case IH и занапред мисля да продължа моето партньорство с Тайтън Машинъри”.


Целия разговор с Калин Миронов и споделен опит за работата му с машините на Case IH може да откриете в сайта на Тайтън Машинъри България

За да не пропускате нов епизод от видео поредицата „Истории за успеха – как земеделците работят с Case IH”, може да се абонирате за YouTube канала на Тайтън Машинъри или да следите Facebook страницата на компанията.


© 2020 Агро Клуб - Agroclub.bg


 

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

 • Case IH Puma
  02.10.2020 г.
  6913
  Case IH Puma - Универсалният трактор за всяко стопанство! (ВИДЕО - споделеният опит)
  Виж повече
 • Генадий Григоров
  25.09.2020 г.
  7521
  Генадий Григоров: Модерната агротехника е ключова за успешното стопанство! (ВИДЕО)
  Виж повече
 • Николай Ценков
  18.09.2020 г.
  8035
  Николай Ценков, земеделец: С избора на правилните машини, ние печелим време! (ВИДЕО)
  Виж повече
 • Case IH Magnum
  11.09.2020 г.
  8121
  Българските земеделци споделят за опита си с Case IH Magnum (ВИДЕО)
  Виж повече
 • Димитър Мачуганов
  04.09.2020 г.
  17457
  Димитър Мачуганов: Правим качествен продукт и го изнасяме в над 16 държави (ВИДЕО+СНИМКИ)
  Виж повече

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg