Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Как стопанство увеличи добивите от слънчоглед с 50 кг./дка? (ВИДЕО)

Земеделското стопанство на Николай Николов е на площ от 1200 дка на територията на град Шабла. В него се произвеждат основно пшеница и слънчоглед. От няколко години земеделецът работи с българските листни торове Акрамет. Чрез употребата на технологията, разработена за стопанството му с Акрамет в слънчоглед, употребата на хербицид намалява с 50%, сподели пред АгроКлуб Николов. Това, освен до намаляване на разходите за хербицид, води и до по-здрави растения и по-малък стрес за слънчогледа. Почти липсва пожълтяване, не се наблюдава и спиране на растежа. Добивите са се повишили с около 50 кг./дка, споделя земеделецът.

В технологията за отглеждане на слънчоглед с листни торове Акрамет, в стопанството започват с третиране на семената. Първото вегетационно третиране правят заедно с хербицидите. Следващото е във фаза бутон.

В технологията, която Акрамет предлага за слънчоглед, има и още едно третиране през вегетацията - непосредствено преди или непосредствено след цъфтежа със специален състав, който изключва присъствие на Азот, обясни Ивелин Желязков. Той е изцяло от микроелементи и целта му е да подобри изхранването на семката, за да не остане тя празна в следствие на силна горещина, или от обилни валежи. Отрицателният ефект е в следствие на неблагоприятните условия. Затруднява се усвояването на ключови микроелементи от почвата. Те не могат да се реутилизират от по-старите листа към по-младите тъкани и в последствие към семката. Затова се налага да бъдат компенсирани чрез листно подаване. Серията Акрамет има разработен продукт, който се нарича Акрамет Микро и цели да компенсира тези загуби, като това води до запазване на пълния потенциал на растението и по-висок краен добив, обясни Желязков.

Въпреки че стопанството на Николай Николов край Шабла е малко и не може да си позволи това последно пръскане, заради липсата на техника, с която да го извърши, земеделецът признава, че откакто прилага технологията на Акрамет, добивите от слънчоглед са се повишили с повече от 50 кг./дка.

За повече информация и консултации за прилагането на листни торове Акрамет:
0885187153; 0899051174

ВИЖТЕ ВИДЕО:
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

 • производство на пъпеши
  05.08.2020 г.
  7960
  Имунотехнологията Акрамет с отлични резултати в производството на пъпеши (ВИДЕО)
  Виж повече
 • брашнеста мана
  14.07.2020 г.
  8980
  Как да се справим с брашнеста мана, кафяво гниене, огнен пригор и въшки в овощните градини?
  Виж повече
 • пшеница
  28.03.2020 г.
  10894
  Българският листен тор Акрамет остава единствената цялостна имунотехнология на пазара
  Виж повече
 • Акрамет Ултра
  28.02.2020 г.
  9115
  Имунна защита за маслодайна роза и лавандула с българския имуномодулатор Акрамет (ВИДЕО)
  Виж повече
 • пшеница, обработвана с имуномодулатори Акрамет
  23.09.2019 г.
  43172
  Българска компания изпревари световни гиганти в сферата на агрохимията
  Виж повече

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg