Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Как да намалите мухите във фермата с помоща на натурален извлек от чесън?

„Сезонът на мухите“ е на път да навлезе в пълна сила, а с това се увеличава рискът от проблеми при животните, причинени от стреса - преждевременно отелване, мастит и др. Летящите насекоми могат да предават от едно животно на друго освен патогените на мастита, и други вирусни заболявания, като напр. болестта “Син език”. Освен това, насекомите нарушават комфорта на животните и оказват отрицателно въздействие върху здравето и продуктивността им.

Добрата новина е, че Crystalyx® Garlyx осигурява естествен начин за защита на говеда и овце от летящи и хапещи насекоми. Продуктът е специално разработен, за да запазва продуктивността на животните през летните месеци чрез стимулиране приема на храна и подобряване на храносмилателните процеси.

"Естествените, високосерни съединения в чесъна действат като репелент против мухи и други хапещи насекоми", заявиха от HL-TopMix.

Кофите за близане Crystalix® Garlyx могат да бъдат удобно поставени в полето през целия сезон на паша.

Crystalix® Garlyx действа, за да направи кожата на животните по-малко привлекателна за ухапване от насекомите. В такива случаи е по-малко вероятно животните да бъдат обезпокоявани и те се хранят спокойно.

Натуралният извлек от чесън се приема от животните с всяко близане и след няколко дни чесънът започва да се отделя през порите на кожата. Това създава невидима бариера около животните против мухи и други хапещи насекоми.

натурален извлек от чесън


Garlyx, също така съдържа пълен набор от витамини, минерали и микроелементи, за да балансира недостатъците на храненето с пасищна  трева. Високите нива на цинк, съдържащи се в продукта, също помагат за поддържането на целостта и здравината на кожата, което е допълнителна бариера срещу ухапвания от насекоми.

Обикновено приемът на Crystalix® Garlyx от младите животни е 100 g-150 g на животно на ден. Еквивалентните стойности за овцете са 30g-40g на глава на ден. Crystalyx® Garlyx се предлага в 22.5 кг кофи и 80 кг легени.

За повече информация и цени:
с. Калояново 8881, обл. Сливен
044 611 630
044 611 638
office@hl-topmix.com
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg